Nog geen mortuarium op locatie De Waaier

Locatie De Waaier, achter de Matthiaskerk (Foto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen heeft “een lichte voorkeur” voor het realiseren van woningen op de locatie van de voormalige basisschool De Waaier in Warmond.

Door dit standpunt van het college is het onzeker of op deze locatie ook een mortuarium gerealiseerd kan worden. Enkele initiatiefnemers hebben contact met de gemeente gehad over de bouw van een mortuarium op de plaats van De Waaier, achter de rooms-katholieke Sint Matthiaskerk. Met name de fractie van het CDA is een voorstander van een nieuw mortuarium in Warmond. Het college gaat echter een voorstel over de ontwikkeling van de locatie De Waaier naar de gemeenteraad sturen, waarin het college zelf aangeeft een voorkeur te hebben voor woningbouw. Daarbij kan worden gedacht aan de bouw van een zogenaamd ‘Knarrenhof’, oftewel huisvesting voor senioren.

De uiteindelijke beslissing over wat er gebouwd wordt op de locatie De Waaier ligt bij de gemeenteraad. Naar verwachting zal de raadscommissie Ruimte op dinsdag 10 september over dit onderwerp vergaderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in