Het Julianahofje

Noordwijk – Onduidelijk is of het plan Julianahof nog gaat worden uitgevoerd en zo ja door wie. Daarom is nog geen contact opgenomen met de omwonenden van het plangebied. Dat antwoorden B&W op vragen van de VVD waarom de omwonenden maar niets horen.

In januari trok Van Rhijn Bouw zich terug uit het project van vooral sociale woningen omdat zij het plan financieel niet haalbaar vond. Stek besloot hierop alleen door de gaan met de ontwikkeling, maar had hiervoor extra tijd nodig.

Omdat op dit moment hierover nog niets bekend is, is het onderzoek naar het voorkomen van wateroverlast in het gebied ook niet uitgevoerd, zo melden B&W.

8 REACTIES

 1. Wat een geneuzel hak de knoop toch eens door nog lager wachten zullen er wel weer van die durehuizen komen dat past meer bij die lui die er wonen .Dan hebben ze geen bezwaar meer .

 2. Gert…. buurtbewoners zijn o.a. cliënten van ’s Heerenloo die de doodlopende Albertus van Velsenstaat tijdens de lockdowns hebben gebruikt als hun leef-, speel- en buitenruimte. Àls er gebouwd gaat worden veranderd deze straat o.a. voor hen én de schoolgaande kinderen van de Bronckhorstschool in een onoverzichtelijk en gevaarlijk verkeerspunt.

 3. Gert, weet je precies waar dit over gaat? ‘Die lui die er wonen’ worden nl. al ruim 3 jaar door gemeentebestuur, de woningstichting en de projectontwikkelaar aan het lijntje gehouden. Alle spaarzame informatie die naar buiten is gekomen is er dankzij hun inspanningen. En ja, mede dankzij hun protest is dit ridicule plan mogelijk inmiddels op de lange baan geschoven. En voor dit protest hebben zij zeer gegronde redenen.
  Het plan is onuitvoerbaar in de voorgestelde opstelling met een massaliteit van huizen, (verkeers)gevaar voor o.a. direct omwonenden en schoolgaande kinderen, extra druk op de reeds bestaande parkeerproblematiek en op de historische waterweg die onder het plangebied loopt.
  Dit schrijven van B&W in antwoord op openbare vragen van een raadslid is wederom een klap in het gezicht van de belanghebbenden. Op geen enkel moment zijn zij actief en direct door enige stakeholder benaderd in een handreiking om in ieder geval de communicatie gaande te houden, de gezamenlijke discussie te openen en te kijken naar een passend plan.
  Het gemeentebestuur laat in dit antwoord o.a. weten geen partij te zijn en legt zo wederom de bal elders. Het had hen gesierd als ze wel actief de omwonenden – met wie zij inmiddels ook al ruim 3 jaar (schriftelijke) hierover in gesprek zijn – hadden benaderd om meer tekst en uitleg te geven. Maar dat hoeven we hier kennelijk niet te verwachten. Het zal de discussie er straks niet eenvoudiger op maken. Het huidige plan hapert en met de inmiddels verplaatste weekmarkt naar Kloosterplein, de goedgekeurde bouw van een eventuele supermarkt op steenworp afstand, een (nog) onduidelijke situatie over huizenbouw iets verderop in de Bronckhorststraat lijkt een bouwplan als dit in de kwetsbare oude dorpskern op nog meer weerstand te kunnen rekenen dan aanvankelijk in het vroege voorjaar van 2018 het geval leek. Hier is het laatste woord zeker nog niet over gezegd.

 4. Beste Jan, in mijn beleving valt dit juist en vooral onder de noemer ‘betrokkenheid bij dorp en directe leefomgeving’. Iets waarvan we helaas nog weinig terug zien bij het gemeentebestuur. Dit is alles behalve een boodschap met politieke (campagne) insteek! Het verwoordt de grote zorgen die ik heb over het behoud van een veilige, aantrekkelijke en leefbare oude dorpskern. Als ik vind dat daar iets aan moet gebeuren zal ik ook zelf in actie moeten komen en actief moeten meedenken in een weg naar de oplossing. Deze berichten zijn daar slechts een kleine aanzet toe. Ik kan niet ontkennen dat ik uiteraard wel hoop dat de politiek mee leest. We moeten het immers met elkaar doen. Bewustwording bij de politiek is hier in mijn ogen een belangrijk onderdeel van.

 5. Nou Jet wat dat betreft ben ik het helemaal eens met jou ze beloven al twee jaar een verkeerd circulatie plan te maken je hoort er niets meer van .Er wedt gevraagd aan de bewoners hoe de fietsen chaos in de Raadhuis straat opgelost kan worden je hoort er niets meer over .En zo kan ik er nog wel tien opschrijven waar je niks meer over hoort of geschreven wordt .Wij ouderen in de Raadhuis straat hadden een vraag als er vracht wagens met airco komen lossen of er een bord geplaatst kon worden die staan wel eens een uur te lossen en dat maakt echt een herrie nou het antwoordt was loop dan even naar de bestuurder .Ik hoop wat ik zo lees dat je dat ook voort zet als je misschien wethouder wordt .Nou dit bestuur zit daar en er zijn er twee die de dienst uit makken en de rest zit ja te knikken en het einde van de maand hun hand op te houden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in