Teylingen – De komende jaarwisseling zal de gemeente Teylingen net als voorgaande jaren de inwoners de mogelijkheid bieden om vuurwerkvrije zones aan te vragen.

Een motie van ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en Fractie Piket om inwoners voortaan vuurwerkzones in plaats van vuurwerkvrije zones aan te laten vragen, is woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering door de indieners aangehouden. Volgens burgemeester Carla Breuer is het moeilijk om het huidige systeem van het aanvragen van vuurwerkvrije zones op zo’n korte termijn te veranderen. Daarnaast is in eerdere onderzoeken onder de inwoners de optie van het aanvragen van vuurwerkzones niet meegenomen. Daardoor is het volgens Breuer onduidelijk of een dergelijke wijziging van het beleid met de jaarwisseling wel op draagvlak onder de inwoners kan rekenen.

Nadat bleek dat de motie nu niet op een raadsmeerderheid kon rekenen was ChristenUnie-fractievoorzitter Frans Nederstigt bereid om de uitvoering van de motie uit te stellen tot de jaarwisseling 2021-2022. Na overleg met de andere indieners van de motie werd echter besloten om de motie aan te houden, zodat eerst overleg kan plaatsvinden over het benodigde draagvlak onder de inwoners. De kans is groot dat de motie na de aanstaande jaarwisseling dan alsnog in stemming zal worden gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in