Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen telt met ingang van woensdag nog maar één Warmonder. Dat bleek maandagavond toen de ‘oude’ gemeenteraad de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen officieel goedkeurde.

Na de verkiezingen zag het ernaar uit dat twee Warmonders hun intrede zouden maken in de nieuwe gemeenteraad. Stefanie de Voogd (nummer 3 op de VVD-lijst) en Nico Ouwehand (nummer 7 op de lijst van Trilokaal) werden allebei met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Naar nu blijkt heeft Ouwehand echter afgezien van zijn plaats in de raad, waardoor alleen De Voogd als Warmonds raadslid deel zal uitmaken van de nieuwe gemeenteraad, die woensdagavond wordt geïnstalleerd. In plaats van Ouwehand komt nu Fons Welters uit Voorhout voor Trilokaal in de raad. Welters maakte ook in de afgelopen raadsperiode al deel uit van de Trilokaal-fractie.

Van de nieuwe gemeenteraad komen verder 16 leden uit Voorhout en 8 uit Sassenheim. De elk uit vier leden bestaande fracties van Trilokaal en D66 bestaan geheel uit Voorhouters.

Voor het CDA is Reny Wietsma uit Voorhout eventueel kandidaat om wethouder te worden. Mocht het CDA deel gaan uitmaken van het college, dan zal Wim de Winter op grond van voorkeurstemmen haar plaats in de raad innemen. Hij wordt dan het tweede raadslid dat in Warmond woonachtig is.

2 REACTIES

  1. De kieswet werkt niet zoals in dit artikel staat. Wim de Winther (plek 7) heeft niet genoeg voorkeurstemmen gehaald om de lijstvolgorde te doorbreken. Mocht Wiersma wethouder worden, komt de nummer 5 van de CDA-lijst er alsnog in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in