Nog wat wensen voor Ruïne van Teylingen

Voorhout/Sassenheim – Verschillende fracties in de gemeenteraad van Teylingen hebben nog wat wensen voor de ontwikkelingen bij de Ruïne van Teylingen op de grens van Voorhout en Sassenheim.


Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld om bij de ontwikkeling van de Ruïne van Teylingen te kiezen voor de zogenaamde ontwikkelrichting ‘kleinschalige commerciële invulling’. De afgelopen jaren heeft de gemeente Teylingen veel voorbereidingen getroffen om van de Ruïne van Teylingen een aantrekkelijke en toegankelijke plek te maken, zoals door de aankoop van de gronden en de bollenschuur naast de Ruïne. Recent zijn de mogelijkheden verder verkend door een marktconsultatie te houden om onder andere interesse te wekken bij partijen voor de ontwikkeling van het gebied, en het verkrijgen van inzicht in de kansen en mogelijkheden vanuit de markt. Daaruit bleek dat er grofweg drie ontwikkelrichtingen zijn te onderscheiden: een maatschappelijke invulling, een kleinschalige commerciële invulling of een grootschalige commerciële invulling. B&W heeft nu gekozen voor een kleinschalige commerciële invulling bij de Ruïne omdat dit het beste past bij hetgeen de gemeente op het oog heeft met het gebied.


Tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn bleek maandag dat de fracties zich kunnen vinden in de keuze van B&W. Wel waren er nog vragen over de financiële haalbaarheid van het plan, het betrekken van omwonenden bij de verdere planvorming, en de verkeerssituatie ter plaatse. Zo pleit D66 ervoor om, naast het treffen van verkeersmaatregelen aan de Teylingerlaan (N443), ook meteen een wandelpad langs de provinciale weg aan te leggen. De ChristenUnie ziet graag dat er ook bootjes kunnen aanleggen bij de Ruïne. Daarnaast vroegen verschillende fracties aandacht voor de maatschappelijke initiatieven die hun interesse hebben kenbaar gemaakt om iets te gaan realiseren bij de Ruïne. Wethouder Arno van Kempen liet weten dat alle ingediende plannen op tafel blijven, en dat hij ook graag zou zien dat het schilderij Panorama Tulipland van de Voorhoutse schilder Leo van den Ende een plaats zou krijgen bij de Ruïne. “Daar hoort-ie thuis. Maar daar komt een heleboel bij kijken en het is niet eenvoudig”, liet Van Kempen weten. Het grote panorama, dat in het verleden werd geschilderd in de zogenaamde Schuur van Colijn in Voorhout, ligt momenteel opgeslagen in een kist omdat er nog geen geschikte tentoonstellingsmogelijkheid voor is gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in