Niet duidelijk is of de schuur aan de Langevelderweg geschikt zou zijn voor huisvesting van arbeidsmigranten

Noordwijk/Noordwijkerhout – Het Noordwijkse college wil vergunning verlenen voor de huisvesting van 100 arbeidsmigranten in een bollenschuur aan de Langevelderweg. Dat doen ze omdat organisaties die zich bezighouden met de huisvesting al enige tijd geleden aangaven dat er een nijpend tekort is aan bedden voor arbeidsmigranten. Bovendien is de eigenaar van de schuur van plan zelf het pand te verbouwen tot huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten en het zelf te exploiteren.

Daarmee antwoorden B&W op vragen van D66. Die partij wilde onder meer weten waarom wordt afgeweken van de regel dat niet meer dan 30 migranten mogen worden gehuisvest in agrarische gebouwen.

Omwonenden hebben inmiddels bezwaar gemaakt tegen het plan.

6 REACTIES

  1. Natuurlijk wil de eigenaar zelf verbouwen en zelf exploiteren. Ik heb begrepen dat een arbeidsmigrant 10 euro per persoon per nacht moet betalen. Dat levert de eigenaar ongeveer 350.000 euro per jaar op! Ik snap dat je dan liever verbouwt voor 100 i.p.v. 30 personen. Schandalig dat het college zich voor dit karretje heeft laten spannen!

    • Ja klopt,en voor de woonwagenkinderen van het kamp aan de maandagsewetering word ook al jaren niet voor bijgebouwd. Ik zal het u anders vertellen de gemeente steekt al jaren hun kop in het zand. Je leest toch immers niks over de huisvesting van de woonwagen kinderen van het kamp.

  2. Ze moeten zo gouw beslissingen nemen als het om sociale woningbouw gaat voor de eigen bewoners maar dan zijn ze niet thuis het zal wel een CDAer zijn .

  3. De kernen Zee en Binnen van de gemeente Noordwijk zijn goed voor zeer rijke grijsaards. De mensen die hen verzorgen en veel werk voor deze mensen verrichten mogen elders wonen. Mits daar ook plek voor hen is. We missen dus de C van het CDA!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in