Voorhout – De Noordelijke Randweg in Voorhout is zaterdag 27 augustus geopend. De weg gaat op zondag open voor al het verkeer. De opening werd bijgewoond door Marlies Volten van de gemeente Teylingen, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen, Manuel Quaden, adviseur Public Affairs van Prorail en directeur Heijmans Infra Sander Dekker.

De Noordelijke Randweg ligt ten noordwesten van Voorhout, grotendeels parallel aan de trekvaart, tussen de N444, de ontsluitingsweg van Hooghkamer en de Jacoba van Beierenweg. Naast de weg is een ecologische verbindingszone en een vrij liggend fietspad aangelegd. De weg gaat onder het spoor door en over de trekvaart.

Met de aanleg van de randweg wordt een groot deel van het verkeer dat nu nog door het centrum van Voorhout rijdt, om het dorp heen geleid. Dit komt de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het centrum ten goede, aldus de gemeente. De randweg verbetert daarnaast de regionale bereikbaarheid voor het autoverkeer en fietsverkeer, omdat hij samen met de N450 een schakel vormt tussen de N443 en N444. De aanleg begon in 2019.

Zie hieronder dronebeelden van de Noordelijke Randweg:

6 REACTIES

  1. Mooie weg. Alleen jammer dat veel inwonders flink om moet rijden voor deze route.
    De weg begint in een uithoek van het dorp.
    Een flink deel van de mensen zullen toch door het centrum blijven rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in