Noordwijk – De komst van een nieuwe vestiging van Albert Heijn aan de Kerkstraat in Noordwijk betekent niet dat de bestaande supermarkt aan het Bonnikeplein verdwijnt. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Vorige week zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van een nieuwe supermarkt. Die moet over ongeveer acht maanden klaar zijn. Op relatief korte afstand heeft Albert Heijn echter al een winkel. Albert Heijn laat weten dat de winkels elkaar straks mooi aanvullen omdat de nieuwe winkel meer een wijk/buurtwinkel is en de andere winkel aan een doorgaande weg deels ook een regiofunctie vervult.

7 REACTIES

 1. Veel ondernemers in en rond de Kerkstraat zijn blij met deze nieuwe ontwikkeling. Eindelijk een invulling van deze locatie. Jarenlang heeft het bedrijf van Van den Broek dit tegengehouden. Uit concurrentie oogpunt te begrijpen. Qua upgrading van het winkelcentrum jammer dat bezwaren de ontwikkelingen zo lang heeft tegengehouden.

 2. Weet de woordvoerder wel dat deze regiofunctie al door de vestiging in Katwijk wordt uitgevoerd. 2e vestiging zal hoofdzakelijk een verplaatsing van bestaande klanten opleveren, dus geen toegevoegde waarde voor AH
  Upgrading van de Kerkstraat door uitbreiding met nieuwe supermarkt betwijfel ik ook, meer parkeerdruk, dus overlast richting school en huidige bewoners rond de Kerkstraat, AH zal waarschijnlijk gaan huren en na afloop huurcontract opzeggen, gevolg leegstand en verpaupering, zij zetten volop in op Thuisbezorgen!

 3. Nu blijft de oude ah gewoon staan en straks kijken ze of de buurtwinkel in omzet zakt. Oh ja dat is gek nu de nieuwe winkel er is is de buurtwinkel minder interessant. Zo! Die kan weg. Als ze hm gelijk weg halen gaat iedereen gillen.

 4. Wat een verkeerde en domme gedachte van Thomas Steenvoorden/Puur dat ondernemers blij zijn met een nieuwe vestiging van AH aan de Kerkstraat. Denk je nu echt dat de bakker, slager, slijterij, etc. blij zijn met deze nieuwe supermarkt? Noordwijk en Noordwijkerhout verzuipen in de supermarkten. Dit terrein in Noordwijk was super geschikt voor woningbouw. Dat is urgent Thomas, niet de overdaad aan supermarkten. PUUR Noordwijk? Je wordt toch niet gesponsord door het bedrijfsleven zoals geldt voor de Partij voor de Inwoners? Ga je schamen over je opmerking!

 5. Dit is de grootste fout die het gemeentehuis heeft kunnen maken het is nu al een bende in die straat .Er is niemand in Noordwijk die hier blij mee is alleen mnr Steenvoorden .Wat had het niet mooi geweest als er mooie appartementen voor ouderen gebouwd werden dan had je een goede door stroming gehad van woningen en de ouderen hadden zelf naar een winkel kunnen gaan .En zeg niet daar komen jullie nu mee dit is al vele malen geopperd.

  • Ik ben er wel blij mee hoor @Piet. Alles beter dan wat het nu al jaren is, erger me er echt kapot aan. Kan me overigens niet voorstellen dat er geen woningen boven komen. AH zal zelf trouwens zelf wel het beste weten wat de regio-invulling moet zijn. Ik zou zeggen; wees blij dat ze er miljoenen in willen steken.

 6. 𝑵𝒊𝒆𝒖𝒘𝒆 𝑽𝒆𝒔𝒕𝒊𝒈𝒊𝒏𝒈 𝑨𝒍𝒃𝒆𝒓𝒕 𝑯𝒆𝒊𝒋𝒏 𝒊𝒏 𝑵𝒐𝒐𝒓𝒅𝒘𝒊𝒋𝒌 𝑩𝒊𝒏𝒏𝒆𝒏.
  Ben benieuwd hoe het plan eruit ziet.
  Er lag destijds al een mooi plan, ontworpen door Architectenbureau Van Manen in opdracht van de directie van supermarktketen Hoogvliet.
  Daarna is het plan overgenomen door ingenieursbureau Bartels, deze heeft aan de hand van de (bestaande) bestektekeningen het plan verder uitgewerkt.
  Het plan bestond onder meer uit een parkeergarage, de winkelruimte op de begane grond en 28 appartementen op de 1e en 2e verdieping, verder was er op het dak van de winkel een binnentuin gesitueerd.
  De winkel was d.m.v. een brede corridor verbonden met de passage ad. Kerkstraat en de Raadhuisstraat aan de voorzijde.
  Op het dak boven de corridor was een lichtstraat opgenomen.
  Tot bouwen is het nooit gekomen, de directie van Hoogvliet vond na het maken van een kosten/baten analyse, de financiële risico’s te groot.

  ps. Ik was als projectvoorbereider zelf één van de betrokkene bij dit plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in