Noordwijk bouwt 185% meer dan de woningbouwbehoefte

Noordwijk – Het college van B & W heeft gereageerd op de proactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland gericht op sociale woningbouw in Bronsgeest. De provincie wil Noordwijk dwingen 240 betaalbare huurwoningen daar te bouwen. Noordwijk gaat uit van 110 sociale huurwoningen van de in totaal 350 te bouwen huizen. In een reactie schrijven B & W dat Noordwijk tot 2029 op 4767 woningen kan komen en dat is 185% meer dan de woningbouwbehoefte. Concreet bestaan er plannen voor 3745 woningen (145%). Meer woningen in Bronsgeest bouwen zou nog meer overcapaciteit geven. Een hoger percentage sociale huurwoningen in Bronsgeest zou volgens B & W een wijk zonder variatie in soorten woningen geven en dat vinden ze ongewenst. B & W vinden het plan voor Bronsgeest passen binnen provinciaal beleid en zien daarom geen noodzaak voor de proactieve aanwijzing van de provincie.

Naar aanleiding van een reactie op dit bericht hieronder de complete brief:

brief Noordwijk aan de provincie

13 REACTIES

 1. Gaan ze Noordwijk dan sluiten, voor mensen van buiten Noordwijk, lijkt me niet, weet niet hoe de gemeente aan die cijfers komt, soms doorgerekend na de HAKA op het gemeentehuis??

 2. Die 110 sociale huurwoningen zullen het probleem niet oplossen. Zit net in de cijfers van Stek te lezen dat er in Noordwijk 1869 actief opzoek zijn naar sociale huurwoning🤔

 3. De kop van dit artikel klopt niet en is misleidend. Zo ook de berichtgeving hieromtrent. Er is inderdaad een lijst met potentiële woningbouw in onze gemeente. Echter de vraag is wat is op korte termijn echt te realiseren? En waar? Daar komt geen antwoord op. Er zijn nauwelijks concrete plannen en geen betaalbare woningen voor onze inwoners.

 4. De verkiezingen zijn weer achter de rug en de heren zitten weer op het pluche.Dan krijg je dit soort verhalen waar de woningzoekende geen moer mee kan. We gingen toch bouwen voor starters, ouderen die zouden dan de woningmarkt wel vlot trekken. Nou dus NIET. We zijn dus weer gepiepeld door de politiek!

 5. Als ik de brief namens het college lees, klopt het BO bericht niet. In deze brief staat duidelijk dat 240 sociale huurwoningen ongewenst zijn. Dit terwijl de gemiddelde wachttijd 7 jaar en 3 maanden is voor een sociale huurwoning. Alles overziend legt het mij woorden in mond, die ik liever niet uit.

 6. Het CDA wil gewoon niet bouwen in Bronsgeest. Voor de gewone Noordwijkers is er bijna niets te koop. Wijken als Duijneveld en Offem-Zuid betaal je ca 750.000 euro voor een huis. Daarnaast heeft aannemer van Rhijn altijd wel weer een paar huizen die ze zelf kunnen verkopen. Kortom het is een zeer onbetrouwbaar bericht van het college. Ze bouwen gewoon liever niet voor Jan met de Pet.

 7. Inderdaad, mijn vader (89)heeft toch gelijk met zijn uitspraak: “hoe hoger de boord, hoe slechter het soort”
  Wonen is niet meer mogelijk hier voor mensen die modaal verdienen. Dverpleegkundige, onderwijzeres, oom agent; ze verdienen teveel om in te schrijven en kopen is hier aan de kust onmogelijk voor bovengenoemde doelgroepen!
  Groot tekort aan arbeidskrachten, maar als je iets teveel verdient krijg je geen woning, zo stimuleer je dat mensen in kleine deeltijdbanen werken en ook in de bijstand met de vele toeslagen blijven zitten.
  Er wordt geen enkel perspectief geboden aan Jan Modaal, gek hè dat de wachtlijsten bij de GGZ zo oplopen?
  Maar ondertussen ( ondanks alle stikstof en fijnstoflobby perikelen) wel luxe vakantiewoningen bouwen, oa bij de witte raaf. Die zeker 5 maanden per jaar leegstaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in