Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De gemeente Noordwijk heeft 50 dispensers met zonnebrandcrème gekocht. De dispensers moeten komen te hangen op plekken waar veel mensen in de buitenlucht zijn, zoals scholen, sportclubs of strandpaviljoens.

Door te smeren voorkom je zonneschade en houd je je huid gezond. Smeren met zonnebrandcrème moet net zo’n gewoonte worden als handen wassen of water drinken. Scholen, sportclubs en strandpaviljoens die voor volgend voorjaar en zomer voorbereid willen zijn, kunnen een dispenser aanvragen. Stuur een mail naar [email protected] onder vermelding van actie zonnebrandcrème.

De eerste zonnebrandcrème-dispenser is inmiddels in gebruik genomen door voorzitter Harry Admiraal van de Reddingsbrigade Noordwijk.

4 REACTIES

 1. Waarom dat gepamper, laat de mensen toch zelf hun verantwoordelijkheid nemen, straks gaan medewerkers van de gemeente ook de huid nog insmeren, mot niet gekker worden!!!

 2. Beste Andere Jan,

  Het gaat om bewustwording, klimaatverandering doet ook ons gedrag van zonnen veranderen. Onderdeel van in de zon zitten is ook verantwoord smeren. Verder wil de gemeente Noordwijk met de zonnebrandcrème dispensers de lege flesjes en tubes terugdringen en gaat er nog een klein bedrag richting het KWF

  Groet, Julian

  • Beste Julian
   Je maakt ongetwijfeld deel uit van deze werkgroep, ik vind dit zulke flauwekul, mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid, natuurlijk moet je smeren, maar daar is de gemeente niet voor, bewustwording bereik je niet door dispensers te plaatsen, maar doordat iemand zich een keer goed verbrand,lege flesjes en tubes terugdringen is natuurlijk helemaal een gotspe binnen het totale wereldwijde milieu probleem, zolang er wereldwijd niets gedaan wordt aan de zorgwekkende bevolkingsgroei die zorgt voor de schadelijke effecten, tbv KWF kan er natuurlijk altijd een extra bedrag worden berekend op de reguliere verkoopprijs van de diverse zonnebrand artikelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in