Noordwijk – De derby op sportpark de Krom in en tegen Katwijk werd door Noordwijk met 3-2 verloren.

De derby tegen Katwijk was goed en wel begonnen of Noordwijk keek tegen een 0-1 achterstand aan, Katwijk zette vroeg druk en na -wederom- matig uitverdedigen van Noordwijk restte keeper Mike van Vliet niets anders dan zijn tegenstander onderuit te halen in de 16, de penalty was dan ook terecht en werd onberispelijk ingeschoten door Robert Susan.

Katwijk had Noordwijk in de openingsfase in de greep en Noordwijk had moeite met de opbouw van achteruit en daarom kregen de middenvelders van Noordwijk het lastig. Toch wist Noordwijk zich langzamerhand in de wedstrijd te knokken en dit bracht na een goeie steekpass van Sabir Achefay Tjeerd Westdijk alleen voor de keeper en Tjeerd rondde in twee instanties af.

Vervolgens kwam Noordwijk zelfs op een 2-1 voorsprong na een wonderschone treffer van de voet van Sabir Achefay. Lang mocht Noordwijk niet van de voorsprong genieten want binnen 1 minuut nam Robert Susan een afgeslagen bal op zijn pantoffel en scoorde ook fraai de 2-2.

De tweede helft had ook een hoge amusementswaarde voor de toeschouwers op sportpark de Krom waarbij Katwijk in de duels toch vaker de bovenliggende partij was en Noordwijk weinig kansen gaf om gevaarlijk te worden in de 16. Het was typerend voor de match dat de 3-2 van de voet van Rick van de Meer ook van buitengewone schoonheid was. In de laatste fase van de derby probeerde Noordwijk het nog wel maar echt gevaarlijke kansen wist het niet te creëren en konden de spelers van Katwijk na het laatste fluitsignaal van referee Clay Ruperti met opgeheven hoofden als winnaars het veld verlaten.

Voor Noordwijk dus weer geen winst en het is te hopen dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen AFC, Noordwijk voor een verrassing kan gaan zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in