Noordwijk – Noordwijk was zaterdag niet opgewassen tegen koploper IJsselmeervogels en verloor met 4-2 in Spakenburg.

Noordwijk startte met Achefay in plaats van Van Staveren (die vanwege familieomstandigheden niet kon spelen) en was vanaf de aftrap de kluts kwijt tegen een sterk startend IJsselmeervogels dat vroeg druk zette en dit leidde, na slecht uitverdedigen van Noordwijk, in de 3de minuut tot de 1-0 van El Azzouti.

Noordwijk leek vervolgens constant met een mannetje minder op het veld te staan. Het was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen dat de Vogels door doelpunten van Stout en van Riel met een 3-0 voorsprong de rust in ging. Trainer Zethof was not amused over het spel van zijn ploeg en wisselde in de rust Achefay en Roshanali voor Westdijk en Waandels. Dit zorgde ervoor dat Noordwijk via kick and rush spel de Vogels wat meer onder druk kon zetten, ook omdat na rust de Vogels wat gas terug nam.

Toen Noordwijk de 3-1 maakte via een debuutgoal van Waandels en vlak daarna de 3-2 van de voet van captain Wendt, gloorde er even weer wat hoop voor de Noordwijkers. Dit was echter van korte duur want in de blessuretijd maakte de ingevallen Van den Meiracker de 4-2 voor de Vogels.

De nederlaag van Noordwijk tegen de koploper was er een waar niet veel op af te dingen valt. Maar het baart wel tot zorg dat dit seizoen veel van de tegentreffers door eigen fouten van Noordwijk tot stand komen.

Hopelijk sluit Noordwijk het voetbaljaar komende zaterdag tegen Jong Volendam af met een 3-punter zodat de aansluiting weer met de middenmoot in de sterke 2de divisie kan worden gepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in