Noordwijk – Gemeente Noordwijk, de NV Bever Holding en Muntendamsche Investeringsmaatschappij BV van projectontwikkelaar Ronnie van der Putte hebben de strijdbijl begraven. Er liepen diverse rechtszaken. De gemeente had dwangsommen tegoed van vele tonnen vanwege het niet slopen van verpauperde panden en de leges van het voormalig bouwplan Esplanade. De juridische procedures worden nu beëindigd en de financiële afwikkeling heeft inmiddels plaatsgevonden. De partijen richten een fonds op ten behoeve van de jeugd in Noordwijk. Dit wordt nog verder uitgewerkt. De gemeente Noordwijk stort € 25.000,- in het fonds, net als de beide vennootschappen samen. Met dit vergelijk is een einde gekomen aan een lang juridisch getouwtrek.

Aanvulling: De gemeente maakt de inhoud van de overeenkomst niet openbaar. Reden is dat er in de overeenkomst bedrijfsgevoelige informatie staat. Financieel is er een inschatting gemaakt wat bijvoorbeeld de juridische kosten in de toekomst kunnen zijn bij verdere procedures. De Raad van State deed eerder uitspraak over dwangsommen die opgelegd zijn omdat in slechte staat zijnde panden niet gesloopt werden. Het bedrag aan dwangsommen van totaal 560.000 euro, dat juridisch dus door de hoogste rechter akkoord werd gevonden, is niet kwijt gescholden. Het bedrag wat wel overeengekomen is, is volgens Rijpstra al betaald. De sloop van voormalig manege Meeuwenoord en de half afgebrande drukkerij Dekker zitten niet in de overeenkomst, maar burgemeester Rijpstra verwacht wel dat die snel gesloopt zullen worden.De reden dat Van der Putte nu een overeenkomst heeft met de gemeente komt volgens burgemeester Rijpstra door stille diplomatie en dat de projectontwikkelaar ook verder wil in Noordwijk. Voor het Gat van Palace, Vuurtorenplein en andere plekken in bezit van Van der Putte zijn al schetsen voor bebouwing gemaakt die hoogstwaarschijnlijk in april openbaar worden.

Klik hier voor de uitleg van burgemeester Rijpstra over de overeenkomst.

1 REACTIE

  1. Een overeenkomst met v d Putten?Zal wel met zijn stille vennoot zijn uit het Oosten van het land.Die is goed voor 2 miljard.En wil wel graag gaan bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in