Noordwijk – De begroting van de gemeente Noordwijk is op orde en laat de komende jaren een overschot zien. Het huishoudboekje werd maandag door wethouder Gerben van Duin gepresenteerd. Volgend jaar laat de begroting een overschot zien van 350.000 euro. In 2021 is dat 480.000 euro. De onzekerheden zijn het schrappen van de precariobelasting in 2022 en de kosten van jeugdhulp. De OZB gaat in 2018 omhoog met de inflatiecorrectie van 1,6%. De riool- en afvalstoffenheffing moeten de kosten dekken en gaan daarom met 3% omhoog. Het is de laatste, zelfstandige begroting van de gemeente Noordwijk. De volgende begroting zal samen met Noordwijkerhout worden opgesteld.

Klik hieronder voor een toelichting van wethouder Gerben van Duin.

2 REACTIES

 1. De gemeente Noordwijk en haar wethouder de heer Van Duin zullen een begroting presenteren waarbij men naar mijn mening aan ‘Window dressing’ doet.

  Window dressing wil zeggen het misleidend mooi voorstellen door het op de voorgrond brengen van de gunstige zijde van een zaak.

  Het college presenteert in navolging tot Noordwijkerhout natuurlijk een sluitende begroting en zelfs een overschot in aanloop naar de fusie.

  Allemaal leuk voor de etalage van haar winkel maar achter de winkeldeur is er sprake van financiële onduidelijkheid. Die onduidelijkheid zal straks schrijnend zichtbaar worden.
   
  Hoe serieus is deze begroting dan wel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in