Noordwijk – Wethouder Theo Alkemade gaat in gesprek met andere gemeenten om steun te krijgen voor een ander type GOM-woningen. 

Om de verrommeling tegen te gaan, ruimt de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) vervallen gebouwen op. Hiervoor in de plaats mag de GOM 600 woningen bouwen in het buitengebied. Tot nu toe zijn dat enkel villawoningen. Maar als het aan de Noordwijkse politiek ligt, kunnen dit ook andere typen woningen zijn, zo bleek donderdagavond tijdens de commissie Ruimte. 

In plaats van alleen villa’s, zouden dat ook twee-onder-één kappers kunnen zijn, of panden met drie of vier woningen naast elkaar. Om te voorkomen, dat er nieuwe woonwijkjes in het buitengebied komen te staan, zouden deze typen woningen alleen langs de dorpsgrenzen gebouwd mogen worden. Alkemade gaat dit met zijn collega-wethouders in de regio bespreken. 

2 REACTIES

  1. Beste Wethouder, ik ben al 20 jaar geleden met uw vorige wethouder in contact. Inmiddels heb ik de duurste woning aan de Mook een appartement kunnen bemachtigen. Ik woonde er nog geen één dag en er werden containers onder mijn balkon geplaatst. Geweldig moet ik zeggen ik ben erg blij met die containers. Een Beleidsmedewerker heeft mij telefonisch gebeld. Daar hoor ik natuurlijk ook niets meer van. Ik kan schrijven en mailen wat. Tel 0623331760 ik wil tot ik een ons weeg alleen een bevestiging maar een antwoord komt er niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in