Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – De gemeente doet niet mee aan een proefproject om wijken aardgasvrij te maken.  

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken biedt alle gemeenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘proeftuin aardgasvrije werken’. Het college van burgemeester en wethouders laat echter weten, dat Noordwijk niet aan een aantal voorwaarden kan voldoen. Zo moet kunnen worden aangetoond, dat er bij de bewoners draagvlak is om hun huizen van het gas af te halen.  

Er zijn op dit moment geen concrete haalbare plannen, die voldoen aan de door het ministerie gehanteerde eisen, zo geeft het college aan. 

10 REACTIES

 1. In Duitsland krijg je subsidie als je aan het gas gaat .Ze maken hier het gas expres zo duur dat je we van het gas af moet het zijn allemaal boeven iom de mensen expres op onkosten te jagen .

 2. Daar zijn we heel blij mee, frappant dat ook Noordwijk wél een lening verstrekt aan liander voor de energietransitie. Uiteindelijk wordt de infrastructuur aangepast, dit bericht geeft ze gewoon wat meer tijd. Uiteindelijk zijn we net zo snel aan de beurt als elders.

 3. De gasvoorraden hebben we er doorheen gejaagd als gevolg van korte termijn visies en winstbejag.
  Die energietransitie is een farce omdat de regering wanbeleid wil verkopen als milieubeleid van de toekomst.
  Nu moeten we gas gaan inkopen (want die energietransitie loopt toch vast) en onze regering heeft in haar “wijsheid” besloten dat dat o.a. ook nog eens duur Amerikaans LNG moet gaan worden in plaats van goedkoop Russisch gas en dat laatste a.g.v. sanctiepolitiek in opdracht van de Yanks.
  En wij burgers mogen betalen omdat we te laf zijn om op te staan tegen die kliek in Den Haag.

  • De nieuwe Russische pijpleiding NS2 is na dwarsbomen van wereldleiders bijna opgeleverd, hierna stroomt er weer genoeg gas onze kant op. En mogelijk prijsdaling, ze willen schaarste creêren.
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream
   Er is niets aan de hand, slechts ca 20% van van het Groninger gas wordt door ons zelf gebruikt.. de rest vliegt voor een appel en ei de grens over terwijl wij met onbetaalbare zieke maatregelen worden opgescheept door EU Timmerfrans &Co.

 4. Ze weten nog genees wat er speeld onder de bewooners in Noordwijk want dat interesseert ze hellemaal niets ze hebben het alleen maar druk met miljoenen uit geven Jan met de pet telt hier niet mee als straks de verkiezingen komen dan hebben ze weer stemmen nodig dan tellen wij weer mee .

 5. Beste Ko
  Natuurlijk hebben we ook (klein)kinderen, maar het is pas kortzichtig om te denken dat wij hier in ons kleine landje eventjes het milieu probleem oplossen, terwijl diverse grootmachten gewoon doorgaan met het vervuilen van het milieu, zolang de wereldbevolking nog steeds groeit( lees moet eten en leven en daardoor meer wordt uitgestoten, zal het zeker niet beter worden op onze planeet, zelfs niet als wij in Nederland van het gas afgaan en max. 100km blijven rijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in