Noordwijk – Het geld dat de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) ieder jaar ontvangt, komt voor 30% uit de kas van de gemeente Noordwijk. Als enige gemeente zet Noordwijk de ODWH namelijk in voor het uitvoeren van de ‘bouwtaken’: controles of alles volgens de regels gaat.

Commissielid Evers (D66) vroeg zich af of Noordwijk nou zoveel slimmer was, waar het gaat om het gebruiken van de ODWH voor die bouwtaken. Hij rekende voor, dat Noordwijk twee keer zoveel betaalt als de gemeenten Teylingen, Hillegom en Lisse samen en maar liefst tien keer zoveel bijdraagt als Katwijk.

Wethouder Theo Alkemade wil volgende week met de gemeenteraadsleden praten over de vraag of de ODWH ook in de toekomst gebruikt gaat worden voor deze bouwtaken. De gemeenteraad moet daarna een oordeel geven, of de gemeentelijke ambtenaren dit overnemen, als de uurtarieven lager zouden liggen.

3 REACTIES

  1. Nee zo slim is Noordwijk niet als je naar de omliggende plaatsen kijkt. Het lijkt er op dat alle miljoenen reserves op moeten voor de nieuwe raadsverkiezingen.

  2. Ongelooflijk waar de gemeente Noordwijk al het geld aan uitgeeft. Ze smijten met miljoenen of het niets is.Tijd dat er verkiezingen komen en dan een ander bestuur wat wel een beetje anders met al het geld kan omgaan.

  3. Mnr Alkemade komt zelf nooit op het idee dat er teveel betaald wordt en dan de fouten die er gemaakt worden door dat bedrijf maar ja als je geen ambtenaren heb die daar geen verstand van hebben .Elk jaar wordt er geëvalueerd en elk jaar krijgen ze weer een kans en maar betalen .Tonnen ik ben alleen bang dat die ambtenaren die het over moeten nemen nog meer geld kosten .Als ik zo naar het jaar overzicht kijk .Ps Ze zijn in Katwijk zeker slimmer als in Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in