Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft een zware schuldenlast. In 2021 bedraagt de vaste schuld 129 miljoen euro.

Het geld is een optelsom van allerlei leningen, die ooit nog moeten worden afbetaald. Die leningen zijn onder meer nodig, om bijvoorbeeld investeringen in de infrastructuur re realiseren.

Een woordvoerder laat weten, dat de financiële positie er voor de jaren na 2021 goed uitziet: ,,We zien dat vanaf 2021 de stand van de vaste schuld redelijk constant zal blijven.’’

7 REACTIES

 1. Dit is niet te rijmen met die geweldige loftuitingen dat het zo goed gaat in noordwijk. Ja menig dorp in de streek staat er niet zo goed vor!! Ja Ja.
  Begroting gelezen in de Noordwijker te lezen, geen touw aan vast te knopen. Volgens mij doe je het fout als er minder “binnenkomt”als er uit gaat. N.l. 116 miljoen binnen en 132 mil joen aan uitgaven!

 2. Lekker eerst samengaan met noordwijkerhout en dan die beerput open. Heel slim gedaan! Ben benieuwd wat noordwijkerhouters volgend jaar op hun bordje krijgen.

 3. Ik kan de 129 milj schuld niet terugvinden. Om de begroting van de gemeente rond te maken wordt er ruim 10 miljoen uit de algemene reserve gehaald om dit gat te dichten. Als ondernemer zou ik een verlies maken van ruim 10 miljoen in plaats van de nu gepresenteerde plus van 3 ton. Dit is wel een gebruikelijke methode in gemeenten en als je voldoende reserve hebt (Noordwijk 129 milj. in reserve) dan is er weinig aan de hand. Als bestuur zou ik echter proberen te voorkomen om de lasten voor de burger op te laten lopen.

 4. Leningen voor de infrastructuur laat me niet lachen alleen maar parkeer plaatsen een verkeers circulatie plan wat al duizenden gekost heeft en nog niks gebeurt een boulevard die een kapitaal gekost heeft en dan de externe bureaus die al miljoenen hebben gekost bouwgrond die afgeschreven wordt en zo kan ik wel door gaan .Dit kan je niet verkopen .

 5. Doe als Brouwerij Heineken doet, koop de schulden met de algemene reserve van tevoren goedkoop in! Beleg dit in Bitcoins 5g en Tesla, er is vast wel een Tedje van Es op het gemeentehuis die dit snapt!

 6. Dit komt neer op plus minus 3000 euro per inwoner van de gemeente
  Noordwijk, baby’s meegerekend, nou dat valt toch best mee ?
  Dit bedrag heeft iedereen in zijn achterzak zitten toch ?

 7. Hoeveel schuld had Noordwijk bij het samengaan met Noordwijkerhout
  en hoeveel schuld had Noordwijkerhout ? Hier hebben we voor het
  samengaan niets over gehoord, wel een beetje onbehoorlijk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in