Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 1,5 miljoen. Dat blijkt uit de jaarrekening. Uit de voorjaarsnota blijkt dat dit jaar de begroting negatief bijgesteld moet worden met 422.000 euro. Dat tekort wordt veroorzaakt door minder legesopbrengsten bij vergunningsaanvragen (33.500), hogere kosten jeugdhulpvervoer (120.000), renovatie van het veld van voetbalvereniging Van Nispen (35.000), oeverbescherming (65.000) en een gesloten sproei-installatie in de tuin van de Witte Kerk (27.500). Het veld van Van Nispen heeft een drainageprobleem. Weliswaar is er veel geld uitgegeven aan steunmaatregelen vanwege corona, maar dat wordt door het rijk gecompenseerd.

Hieronder de jaarrekening in één oogopslag.

3 REACTIES

  1. Ze hebben het alleen over steun maatregelen en jeugd vervoer .Nou het meest geld is op gegaan aan opkopen van huize om er parkeer plaatsen van te maken en wat denk je van een politie bureau wat twee keer gel heeft gekost en een afschrijving van 12 milj om niet te bouwen in Boekhorst noord dus tel maar op Admiraal 2,5 miljoen Verloop 1,8 milj dus dit is een kleine greep zo rond een 16 milj Als ik zo met mijn huis houd geld om gaat loop ik binnen een paar maande bij de bijstand .Die mnr die over de financiële zaken gaat in Noordwijk moet het maar hou over dragen aan een echt Boekhouder en de gemeente raad heeft zitten slapen .Vergeet niet dat geld dat wordt uitgegeven door jullie wel van de bewoners is en daar moet zorgvuldig mee om gegaan worden .Het is natuurlijk heel makkelijk om alles weer te verhogen .Jullie moeten de grote uitgaven ook benoemen

  2. Alle scholen zijn tijdenlang dicht geweest, hoezo dan bijstellen kosten jeugdvervoer. Naar beneden zou logisch zijn. Zou toch denken dat er minder jeugd vervoerd wordt als er geen school is.

  3. De gemeente heeft werkelijk voor alles en iedereen geld beschikbaar. Behalve voor haar eigen inwoners!
    De reserves slinken waar je bij staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in