Noordwijk – Om de winkels rond het Vuurtorenplein te kunnen aankopen is dinsdagavond een raadsvoorstel aangenomen tot geheimhouding van het maximale investeringsbudget.

Dit om de onderhandelingspositie van de gemeente met de eigenaar van de winkelpanden op het plein niet aan te tasten. De gemeente Noordwijk wil het Vuurtorenplein opknappen en omzetten in een duinlandschap. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk dat de gemeente de winkelpanden die het plein omringen kan kopen.

Noordwijk is al wel eigenaar van het plein, maar niet van de winkels. Die zijn in bezit van projectontwikkelaar Ronnie van de Putte.

5 REACTIES

  1. Letten jullie een betje op onze senten want er komt een hele zware tijd aan .Regeren is vooruit zien maar daar hebben de meeste mensen toch hun bedenkingen bij.

  2. Er zitten nog een legitiem normaal winkeltje en een goed draaiende snackbar die gewoon huur betalen. Alleen al deze zullen een lieve duit kosten. Het is iemands baan en volledige bestaan. Dat moet je ook zien af te kopen. Waarom komen steeds hoger wordende belastingen voor de inwoners als er tegen alle prijzen een duinlandschap moet komen, is het zo makkelijk? Waarom moet zo’n aankoopbedrag geheim blijven, is dat wel democratisch? Het aankoopbedrag van voorm. gebouw met Cafe Jos moest ook geheim blijven, schamen ze zich hoeveel miljoenen ze R. vd Putte gaan spekken? Het klinkt erg kinderachtig en waarom koste wat kost zoveel haast, als je die man negeert heeft hij geen onderhandelingspositie, dat leer je al in de kleuterklas.
    Voor de 60 ruggen welke waren geregeld door wethouder Salman voor het opknappen van de Janusfontein waren ze er als de kippen bij dit bekend te maken zodat de paar “Salmanhaters” even lekker konden tieren en razen.. ja, dat bedragje mocht men wel weten. En de miljoenen voor deze winkels moeten geheim blijven, en velen weten nog steeds niet of het beeld met fontein mogen blijven staan. En als deze wordt meegesloopt kunnen de ‘Salmanhaters’ nog eens tekeergaan dat het zonde van het geld was, tot zo ver een voorspelbaar scenario waar men bij deze op bedacht kan zijn.

  3. Je hebt gezien welke prijs Leiden heeft moeten betalen aan Van der Putten voor het zogenaamde gat van Van der Putten. Ik vind dat niet verantwoord naar de inwoners toe als het ook die kant op gaat. Er is ook al heel snel 8 miljoen uit de NUON gelden gehaald. Het gemak waar dit college dat doet en nu dit weer wil doen baart mij grote zorgen. Uiteindelijk wordt de rekening betaalt door de inwoners zelf, maar hebben hier geen enkele controle over. NIET DOEN!

  4. Goed gezegd Jo want de rekening van de Corona die komt nog .Want ze zijn hier wel erg hoogmoedig met een parkeer kelder voor een paar auto’s.En je denkt toch niet dat de mensen die naar het strand gaan hun fiets daar neer zetten .Met hun hoogwaardige badplaats .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in