(foto Thijs Oorschot)

Noordwijk – Noordwijk gaat rioolonderzoek doen om op deze manier drugs op te sporen. Het is een van de wijzen van aanpak om het gebruik van middelen in Noordwijk te verminderen. Er zijn zorgen over het gebruik van drugs, het beeld is dat het gebruik nu te hoog is. Het rioolonderzoek wordt genoemd in een preventie-akkoord van de gemeente Noordwijk. Dat richt zich op een gezonde leefstijl van de inwoners. Zo moeten kantines gezondere spullen gaan verkopen, komt er een actie gericht tegen ‘zien drinken, doet drinken’ en komen er leefstijlcoaches voor een pilot met mensen met een te hoog BMI. Dat zijn mensen die te zwaar zijn als je kijkt naar geslacht en lengte.

9 REACTIES

  1. En hoe kom je er achter waar het gebruikt wordt kruipen de ambtenaren in een riool.Wat een verhaal er wordt nu al niet gehandhaafd er is geen politie en die boa’s kijken graag de andere kant op .Ga eerst maar een handhaven in deze Corona tijd daar help je de gewone mensen mee en die snuivers en slikkers blijven het toch wel doen of denken ze hier in Noordwijk dat ze wel zullen luisteren zijn jullie nu allemaal uitbeen ei gekomen. Op dat gemeentehuis .En de politie hoef je ook niet meer bellen als je ze ziet dealen want dan duurt ook een uur voordat ze er zijn diverse keren meegemaakt dus we bellen niet meer .Hebben ze het over leefstijl je ziet alleen maar pizza tenten in Noordwijk lekker gezond daar geven jullie toch vergunningen voor af en wat denk je van die zogenaamde discotheken alleen maar zuipen daar geven jullie toch ook vergunningen voor af en nu willen jullie dit gaan bestrijden waar hebben jullie het over .Dus kijk eerst maar eens op dat gemeentehuis waar je vergunningen aan geeft .Dit is een bodem loze put .

    • En we gooien er gewoon weer een leefstijl-coach tegenaan, doodziek zou je er van worden, gebruik nou eens je gezonde boerenverstand, en maak eens geen gebruik van een coach, mensen zijn zelf verantwoordelijk, voor hun gedrag of ze nu te zwaar zijn of niet, al die coaches, zoals al eerder opgemerkt, vullen hun zakken, en gaan naar de volgende klus, waar ze hetzelfde verhaal weer vertellen, er is schijnbaar teveel geld binnen de gemeente, structurele verandering van gedrag moet vanuit de betreffende persoon zelf komen!

  2. Lijkt mij een leuk onderzoekje, niet alleen aan het einde bij de Achterweg maar meet ook op knooppunten van bepaalde straten en wijken, zo kun je per wijk of zelfs per buurtje gebruikers terugvinden. Over een paar jaar hangt er aan elke huisaansluiting een sensor die is gekoppeld aan je QR-code enkelband die aan de hand van je leefstijl je CO2 credits in de cloud bepaald of je nog mag vliegen of naar de snackbar mag. Prachtig die vooruitgang.

      • Dat kunt u denken, zelfs als het al werkelijkheid is. Uiteraard is mijn opmerking ietwat overdreven en komisch bedoeld. U heeft zelf waarschijnlijk al een QR-code. Informeer u zelf gerust in hoeverre we hier wel degelijk op afstevenen.

  3. Kijk mensen, doordat wij hier het meeste OZB betalen van de hele streek maakt het gelukkig mogelijk dit soort ongein te organiseren. Welke snuiter bedenkt zoiets? Te gek voor woorden. Ga aan je werk voor de echte zaken waar het voor de bevolking om draait.

  4. De gemeente kan de opgedragen werkzaamheden nu al niet aan. En dan vervolgens weer extra werk zoeken….. Is er al toestemming gevraagd aan de belastingbetalers waar men voor werkt of dat zij dit willen betalen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in