Foto: Hans Heemskerk

Noordwijk – Noordwijk heeft in de derby tegen de Rijnsburgse Boys met de hakken over de sloot een 3-3 gelijkspel weten te bewerkstelligen.

De derby was amper goed en wel begonnen toen Rijnsburgse Boys door een goede goal van Zeldenrust de 0-1 aantekende. Noordwijk had het sowieso erg lastig tegen de Boys dat de eerste helft de bovenliggende partij was, het was dan ook verrassend dat Noordwijk op 1-1 kwam via een wonderschoon doelpunt van James en er werd dan ook gerust met een 1-1 stand.

Noordwijk begon de tweede helft wel een stuk daadkrachtiger en dat leidde wel tot een veldoverwicht, maar het was weer Zeldenrust die Rijnsburg op een 1-2 voorsprong bracht. Noordwijk ging toen aanvallend wisselen en bracht onder anderen Westdijk en De Kruys in voor Bosma en James. 

Wie dacht dat dit Noordwijk dichter bij de boys ging brengen kwam bedrogen uit want via een mooi doelpunt van Jongeneelen werd het 1-3 en gaf niemand bij Noordwijk meer een cent voor hun kansen. Dit was echter buiten de kwaliteiten van Westdijk gerekend want een geweldige pegel van hem zorgde voor de aansluitende 2-3.

 Noordwijk rook bloed en het was uiteindelijk door -wie anders- Van Staveren dat de 3-3- gerealiseerd werd. Noordwijk kreeg te veel en Rijnsburg te weinig, maar dat is het mooie aan voetbal. Al met al was er weer sprake geweest van een hele leuke en sportieve voetbalmiddag op sportpark Duinwetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in