Noordwijk – Noordwijk is definitief af van Bever Holding, het bedrijf van Ronnie van de Putte. De gemeente Noordwijk en de Adriaan van Erk groep hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De handtekeningen maken de weg vrij voor de verkoop van alle Noordwijkse gronden van Bever Holding aan de Adriaan van Erk groep. De gemeente verleent namelijk eenmalig ontheffing voor verkoop door af te zien van het eerste recht van koop dat Noordwijk had door Voorkeursrecht Gemeenten op de gronden van toepassing te verklaren. In de overeenkomst staan afspraken over onder meer hoe nu verder, wat te doen met sociale woningbouw en een plek voor de historische reddingsboot Kurt Carlsen. Als nieuwbouw past binnen een bestemmingsplan kan Van Erk snel doorgaan. Willen ze er van afwijken dan moet hij zich houden aan het beleid van de gemeente en afspraken nakomen over overleg met inwoners.

11 REACTIES

  • Die sociale woningbouw gaat wel plaatsvinden hoor maar wel in omliggende STEK gemeentes. Let maar op…Nog meer generaties Noordwijkers weggejaagd.

  • Deze plekken zijn te duur voor sociale woningbouw. Echter daarom wel extra contingent plannen elders in de gemeente.
   Zorg voor een sfeerverhogende bouwstijl en invulling. Per slot van rekening haalt de gemeente Noordwijk een groot gedeelte van haar inkomsten uit dit gebied.

 1. We zullen het zien eerst zien en dan geloven en die sociale woningen kan je op je buik schrijven met deze Gemeenteraad kijk maar naar het verleden en de van Erk groep is linker dan de gemeente .

 2. Ronnie ingeruild voor Adriaan ,,, denkt de gemeente nu echt dat ze er op vooruit gaan ? Nou ik niet , en waarom ? dat leg ik over twee jaar wel een keer uit .

 3. Laten we hopen dat we idd van die vd putte af zijn , hoewel ik het pas geloof als het echt zo is . En dan idd een inhaal slag maken en al die “ shame plekken “ bebouwen en er voor zorgen dat de noortukkers weer trots op hun dorp zijn !!

 4. Is het niet zo dat vd Putte alles aan van Erk heeft verkocht en dat de gemeente daarvoor toestemming heeft gegeven omdat zij het geld niet beschikbaar heeft om vd Putte z’n verkoopprijs op tafel te leggen? Dus eerst zien en dan pas geloven dat van Erk het beste met Noordwijk voor heeft met deze deal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in