Noordwijk – Twee buurtsportcoaches van Sportbedrijf Noordwijk worden opgeleid tot clubkadercoach via de scholing van het NOC*NSF. Hiermee wil het sportbedrijf een nieuwe vorm van ondersteuning aanbieden aan sportverenigingen binnen de gemeente. Clubkadercoaches zijn trainer-coaches die sportinhoudelijk zowel didactisch als pedagogisch getraind zijn.

Voor een positieve sportcultuur op de club, waarin mensen zich sportief, sociaal en persoonlijk optimaal kunnen ontwikkelen, zijn volgens sportbedrijf Noordwijk clubkadercoaches hard nodig. Vooral in pedagogische en didactische aspecten kunnen ze anderen op uitvoerend en organisatorisch gebied ondersteunen. Een trainer-coach van een sportvereniging heeft namelijk niet altijd een trainersopleiding gevolgd. De focus van de clubkadercoach ligt op het opzetten, implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club.

1 REACTIE

  1. Wat een gelul laat die vrijwillers lekker hun ding doen .Moet die gemeente zich overal mee bemoeien .Al die moeilijke worden pedagogische didactische waar hebben we het over .Ga eens kijken bij de jeugd trainers van SJC die hebben die lui echt niet nodig.Laat ze maar op dat gemeente huis maar aan het werk die hebben nog veel telexen daar .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in