Noordwijk – Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen gemeentelijk steunfonds voor horeca in Noordwijk. Een voorstel van de raadsleden J. Knapp (VVD) en De Moor (Bruisend Noordwijk) werd dinsdagavond verworpen.

Knapp wees er op, dat de horeca de deuren sinds 14 oktober heeft moeten sluiten en dat dit grote financiële gevolgen heeft. ,,Onze horeca-ondernemingen zijn van vitaal belang voor onze gemeente, de lokale economie en het verenigingsleven.’’ De partijen riepen het college op om ,,te onderzoeken of een gemeentelijk steunfonds kan worden opgericht ten behoeve van onze horeca-ondernemers waaraan inwoners en bedrijven kunnen doneren met een vermeerderingsincentive door de gemeente.’’

Wethouder Roberto ter Hark gaf aan, dat het college prima met dit voorstel ‘kan leven’. Maar vijftien raadsleden waren tegen en daarmee werd het voorstel verworpen.

2 REACTIES

  1. De VVD is altijd voor een tegenprestatie bij een uitkering. Dus horeca-ondernemers: werk genoeg in de zorg, in de verpleeghuizen, als toezichthouder enzovoort! waar zijn jullie? Misschien een idee voor een nieuwe motie..VVD!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in