Noordwijk laat winst tegen AFC glippen

Noordwijk – Het mocht eindelijk weer, voetballen voor het echie op een coronaproof gemaakt sportpark Duinwetering. Noordwijk mocht de debatten openen tegen AFC Amsterdam en het werd uiteindelijk 2-2 in een bloedstollende wedstrijd.

Het team van Noordwijk heeft een verjongingskuur ondergaan en dit resulteerde mede door diverse blessures, in een Noordwijk 2.0. Het bleek van quitte af aan dat Noordwijk tegen titelkandidaat AFC  met o.a. sluipschutter Raily Ignacio in de spits geen makkelijke middag tegemoet kon zien.

Het was in het eerste half uur toch vooral Noordwijk dat met een gedegen opbouw van achteruit de betere kansen wist te creëren, dit ook omdat Emiel Wendt als aanspeelpunt bijna al zijn duels won. Het was dan ook niet verrassend dat de 1-0  in de 24ste minuut tot stand kwam uit een fraaie aanvalsopzet met Emiel Wendt en Marc de Kruijs en de afrondende kopbal van Segun Owobowale.

AFC ging richting de rust op zoek naar de gelijkmaker en de verder uitstekende acterende verdediging van Noordwijk met Dylan Rietveld als regisseur verloor een moment spits Railey Ignacio uit het oog, die wist daar wel raad mee en verschalkte de te ver voor zijn doel staande keeper Mike van Vliet en tekende de 1-1 aan.

Na rust werd de wedstrijd nog boeiender om naar te kijken, felle duels om de bal, af en toe op het randje, zorgden er voor dat de gemoederen verhit raakten. Noordwijk en AFC gingen beide voor de aanval met daarbij Noordwijk dat frisser oogde dan de manschappen van trainer Landvreugd van AFC. Toen in de 61e minuut Marc de Kruijs door de defensie soleerde en ook nog eens keeper Zonneveld van AFC verschalkte en de 2-1 maakte, leek Noordwijk op rozen te zitten.

AFC speelde inmiddels met 10 man en er leek voor het team van Kees Zethof geen vuiltje aan de lucht, AFC stak daar in de 80ste  minuut een stokje voor. Uit een hoekschop werd de keeper van Noordwijk door Yordy Teysse van AFC met bal en al in het doel geduwd en tot verbazing van velen keurde scheidsrechter Martijn Vos dit doelpunt goed en was de 2-2 een feit. 

Noordwijk bleef de aanval zoeken en het was pure pech dat op een assist van Emiel Wendt Sander Bosma een grote kans niet wist te verzilveren, er volgden nog mogelijkheden voor Noordwijk, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn en bleef de 2-2 op het scorebord ook de eindstand.

Al met al was Noordwijk de morele winnaar van deze opening van het seizoen en kunnen we stellen dat dit elftal veel potentie heeft, ook omdat vanwege blessures Rob Overvliet, Thoms Reynaers, Denzel James en Nick van Staveren nog ontbraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in