Noordwijk – De gemeente moet flink meer gaan bijdragen aan de ISD Bollenstreek.

De ISD Bollenstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Bij de ISD Bollenstreek kunnen inwoners terecht voor alle vragen op het gebied van sociale zekerheid.

Het bedrag dat gemeente Noordwijk moet bijdragen staat nu op 3,7 miljoen euro. Het grootste deel gaat naar uitkeringskosten voor ondernemers, zoals TOZO en TONK (2,7 miljoen euro). Daarnaast is er meer geld dan verwacht uitgegeven voor inkomens ondersteuning en loonkostensubsidie (385.000 euro).

De zorgkosten stijgen ook met bijna 650.000 euro. Het gaat om hulp bij het huishouden, begeleiding, woonvoorzieningen en jeugd. Overigens ontvangt de gemeente ook extra middelen vanuit het Rijk voor jeugdhulp.

1 REACTIE

  1. Ik lees net in de krant dat het CDA vindt dat een uitkering trekker meer achter zijn kont moet worden gezeten voor werk .Worden ook werkgevers die het niet meer redden achter na gezeten en te denken aan al die ambtenaren die op non actief staan daar haat ook elk jaar 2 miljoen naar toe die kunnen toch ook in de horeca gaan werken voor hun senten maar daar hoor ik het CDA niet over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in