Niet duidelijk is of de schuur aan de Langevelderweg geschikt zou zijn voor huisvesting van arbeidsmigranten

Noordwijk – In de gemeente Noordwijk zijn zes locaties, waar arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden. Welke plekken dat zijn, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering niet bekend gemaakt.

De zes locaties zijn overgebleven na een zoektocht van 56 kansrijke plekken. Het gaat in totaal om zo’n 1.000 bedden, die daar gerealiseerd kunnen worden. Huisjesmelkers en ondernemers, die op zoek zijn naar slaapplekken voor ‘hun’ internationale medewerkers, kunnen contact opnemen met de gemeente om te kijken of zij die 1.000 slaapplekken kunnen realiseren.

De Provincie Zuid-Holland en de gemeente Noordwijk zijn daarnaast aan het praten over drie proefprojecten (pilots), waarbij in totaal 500 bedden gecreëerd worden voor de buitenlandse werknemers. Die slaapplaatsen moeten dan buiten het stedelijk gebied komen.

3 REACTIES

  1. Als het maar geld op
    Leverd dan kan alles .Ik zal maar niet te hard van stapel lopen met die bedden want ze moeten de Poolse arbeiders strak het min loon uit betalen dan zijn ze weer te duur en dan hoeven ze weer niet te komen .En warom durft de gemeente de plekken niet open baar maken .Die plekken zijn allang bekend Er zullen wel veel bezwaren komen .En als je dat overlaat aan huisjes melkers dan zullen die jongens wel weer de hoofd prijs moeten betalen .Waarom neemt de gemeente niet de verandeording voor zo n project.

  2. Wat denk je van de uitzendbureaus die in iedere discussie bijna niet worden genoemd, vullen gigantisch hun zakken, maar verantwoordelijkheid nemen………

  3. Zolang er werkloze zijn in Nederland die al betaald worden is het fenomeen arbeidsmigrant al een hele vreemde. Maar los daarvan, de ondernemer die arbeidsmigranten naar NL haalt zou toch verantwoordelijk moeten zijn voor een goede, veilige en schone leefomgeving en niet de gemeente lees wij met ons allen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in