Noordwijk – Met de aankoop van 3,5 miljoen euro aan aandelen, wil het college van B & W het belang in afvalinzamelaar Meerlanden verhogen van 1,3% naar 12,6%. Het aandelenbelang van de gemeente brengt met zich mee dat wanneer Meerlanden winst behaalt, er dividenduitkering verkregen wordt. Dit jaar is er een dividend uitgekeerd van € 4,35 per aandeel. Het bijkopen door Noordwijk van 17.762 aandelen zou dan volgend jaar een extra dividendopbrengst van ruim € 70.000 kunnen opleveren.

3 REACTIES

  1. Ze gaan al gokken ook bij deze gemeente alles moet over naar Meerlanden wat dek je wat dat gaat kosten voor de Noordwijkers met het scheiden van vuil zou alles goedkoper worden het is nu vierkleurige zo duur als Meerlanden de prijs ver hoogt kijgt de gemeente meer uitgekeerd dus we worden twee keer ge n wat ik niet mag schrijven vest zak broek zak en de burger is de lul.

  2. Dus ontvangt de gemeente een rendement van maar 2%. Dat is ver onder de maat voor een risicovolle belegging. Je loopt altijd risico dat de koers met 10 of 20 % daalt. Wat dan, gemeente Noordwijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in