Foto: archief

Noordwijk – Met de tropische temperaturen en de daarmee samenhangende toeloop naar het strand, treft de gemeente Noordwijk geen extra maatregelen bovenop de maatregelen die al gelden.

Wel worden de toegangswegen in de gaten gehouden en worden bezoekers via borden aangespoord de shuttlebus richting strand te nemen. Noordwijk werkt met een vast clubje mensen dat in nauw contact staat met gemeente, politie en boa’s. Deze groep meldt hoe druk het is, of er voldoende afstand wordt gehouden, hoe mensen zich bewegen en reageren. Op basis hiervan en met de camerabeelden van het strand, wordt bekeken of het nodig is in te grijpen.

Verder wordt vooral de eigen verantwoordelijkheid benadrukt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Schouder aan schouder een feestje vieren, dat kan gewoon niet.” (een artikel van mediapartner Omroep West)

6 REACTIES

  1. Alsof mensen eigen verantwoordelijkheid nemen……………………….paar dagen tot week en we zitten weer met opgelegde maatregelen en dat wil niemand. Het is zo makkelijk, houd afstand, blijf binnen als je klachten hebt en laat je testen, geen handen schudden en zeker niet knuffelen of zoenen met mensen buiten je gezin of je relatie

    • We zijn een paar dagen achter elkaar op het strand geweest, ben zelf geen fan van de 1,5 m onzin, maar respecteer het voor de ander. Op het strand was het gezellig druk en de mensen hielden de afstand in stand. Veel controle gezien en niemand werd er op gewezen dat ze zich niet aan de afstand hielden. Misschien ook eens de site van het rivm raadplegen, daar kan je lezen dat niét het Covid 19 hoogtij viert, maar het Rhino virus. Én, wie een knuffel, hand of zoen wilt, kan hem krijgen. Ik laat me niet meer bang maken en kan het niet verteren, en vele met mij, dat de kinderen en ouderen zo ontzettend veel verdriet ervaren door de opsluitingen. Denk daar maar eens aan..

  2. In Noordwijk kijken ze niet zo nou op zaterdag boa’s bij de Digros en op strand waar ze over elkaar heen rollen zo dronken zijn ze zie je niemand.Dit is toch geen beleid bij de een moet je rechts lopen en op strand mag alles.

  3. Hulde aan Cor!! En met deze temparaturen houdt Covid niet eens stand..met ern paar goeie hittegolven zou hij zo goed als uitgebannen kunnen zijn. De machthebbers en een aantal makke schapen houden de rest graag bang..want met bange mensen kun je doen wat je wilt en die macht geven ze niet meer terug.

  4. Heel apart dat de gehele trimbaan, lees beschermd natuurgebied, gewoon gebruikt kan worden als parkeerterrein. Een bon schrikt echt niet genoeg af, en verwoest wel onze natuurlijke zeewering. Gemeente zet dit af en handhaaf svp daadkrachtig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in