Noordwijk – Wie in Noordwijk gaat verbouwen en tijdelijk een afvalcontainer of mobiel toilet op stoep of straat plaatst, betaalt daarvoor € 447,– belasting.

Dat is het op een na hoogste tarief van Nederland. Alleen verbouwers in Nijmegen betalen meer: € 463,–. Veel goedkoper kan ook: Leidschendam-Voorburg rekent € 24,–. Amsterdam en Den Haag vragen zelfs niets. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Vereniging Eigen Huis hield naar de hoogte van de zogenoemde stoepbelasting onder 40 Nederlandse gemeenten.

Eigen Huis wil dat dat deze vorm van belasting wordt afgeschaft. Huizenbezitters betalen al leges voor de bouwvergunning en na de verbouwing betalen ze vrijwel altijd meer OZB, omdat hun huis een hogere waarde krijgt.

4 REACTIES

  1. Ik ben benieuwd welke kosten dan door de Gemeente berekend worden?
    Is dit dan inderdaad kosten neutraal?
    Men zou beter zulke bedragen kunnen vorderen bij het verkeerd neerzetten van vuilniszakken bij ondergrondse containers. Maar ja, vuilniszakken nakijken of er soms post adressen inzitten is vuil werk!

  2. Noordwijk is in korte tijd compleet vergooid met allerlei belastingen die erdoor gedrukt worden, zoals de onvrijwillige bijdrage voor eigenaren van niet-woningen voor het sportfonds.. heeft iemand daar om gevraagd?
    Betaald parkeren aan zee 24/7 voor toeristen. Zelfs in Amsterdam is het na 00u (nog) gratis en aan de binnenkant van de ring is het op zondag zelfs gratis. Tegenwoordig in het winterseizoen ook betaald parkeren aan de Zuidboulevard. Waar komt die kapsones toch vandaan, wat hebben we hier nou nog te bieden. Lachwekkend maar ook beschamend naar toeristen toe.

  3. Er zijn er een paar bij de gemeente die denken dat iedereen maar een hoop te veteren hebben .Maar het is natuurlijk makelijk uitgeven van een ander .Dit zijn toch geen prijzen meer net als de bekeuringen op de zeereep als men daar met een hondje loopt .Zo krijg je dat de mensen het langs de slootkanten gaan dumpen want die twee op de scoter kijken toch nergens naar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in