Noordwijk/Sassenheim – Noordwijk heeft zaterdag een forse stap richting het kampioenschap in de Hoofdklasse A gezet. De Noordwijkers wonnen de topper tegen Ter Leede met 2-0 en vergrootten daarmee de voorsprong tot 9 punten. Met nog negen speelronden te gaan, heeft Noordwijk dus een riante marge.

De thuisploeg straalde gedurende negentig minuten de wil uit om te winnen. Ter Leede liet het op beslissende momenten afweten. Het sterkere Noordwijk toonde zich de betere, daarbij geholpen door een snelle spitsengoal. In de zevende minuut kwam Noordwijk via Westdijk op 1-0 voorsprong. Raymond Manuputty had het duel al voor de pauze kunnen beslissen. In kansrijke positie stuitte de rechter aanvaller tot tweemaal toe op goalie Sandor. Op slag van rust creëerde Ter Leede de enige mogelijkheid voor de pauze. Een voorzet op maat van Mike Boelee belandde op het hoofd van Ian van Otterlo, maar Roy Rondeltap voorkwam dit. Vanaf de aftrap in de 2e helft zette Noordwijk de gasten vast op eigen helft. Dat vertaalde zich in de 50e minuut, na een lage voorzet en een slim overstapje van Westdijk, in een tweede treffer voor de thuisploeg. Emiel Wendt hoefde bij de tweede paal alleen zijn voet nog maar tegen de bal te zetten en tekende de 2-0 aan.

Was Ter Leede dan helemaal kansloos? Zeker niet. Ter Leede wist na de pauze tweemaal het aluminium te raken en had met name de inzet van Jesse Dingjan de spanning in de slotfase nog kunnen terugbrengen. Zover kwam het niet. Ter Leede kan nu het kampioenschap wel uit het hoofd zetten en zich als periodewinnaar richten op de nacompetitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in