Foto PB

Noordwijk – De gemeente weet dat minimaal 431 kinderen in Noordwijk opgroeien in arme gezinnen, maar weet niet waar ze wonen en of het aantal klopt. De gemeente wil naar aanleiding van een motie van PUUR en de PvdA het doorgeven van armoede van generatie op generatie stoppen. Armoede leidt namelijk tot verkeerde schooladviezen en daardoor minder kansen. Met de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW gaat de gemeente proberen deze kinderen te leren kennen om ondersteuning aan te bieden zoals bijlessen. Het project in Noordwijk duurt drie jaar.

2 REACTIES

  1. Ik blijf het uitermate vreemd vinden, dat vanwege privacy , gegevens voor de gemeente achterwege blijven. Hoe gemakkelijk is het om mensen, die een bijstandsuitkering te achterhalen? HOE kun je gebruik maken van allerlei regelingen e.d als de gegevens niet bekend zijn? Het is de omgekeerde wereld. Veel mensen met een uitkering weten niet , hoe te handelen. Denk
    o.a. eens aan statushouders.

  2. Ik vind het een vreemd verhaal. Wel weten dat het 431 kinderen betreft, maar niet weten waar ze wonen. Een rondje langs basisscholen en middelbare scholen, en je weet wie het zijn en waar ze wonen. Dat mag niet vanwege de privacywetgeving. Nee, dan moet er gebruikgemaakt worden van de ” Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW” Bureaucratisch, tijdrovend en geldverspilling naar mijn mening. Dat geld voor ” de Alliantie” zou beter besteed kunnen worden aan die arme kinderen. Ik ben blij dat ik in een land leef waar heel veel goed geregeld is, maar ik krijg steeds meer moeite met onnodige wet- en regelgeving, hokjesgeest en de uitdijende bureaucratie. Je ziet het in de landelijke politiek, maar helaas ook steeds meer in de lokale politiek. Goede acties worden hierdoor steeds meer getraineerd.
    Overigens is het niet de taak van de gemeente om bijlessen ter ondersteuning aan te bieden, maar van de scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in