Noordwijk – De gemeente Noordwijk gaat optreden tegen de toeristische verhuur van woningen.

Die verhuur is in trek en neemt ook in Noordwijk toe. Deze huizen zijn niet beschikbaar voor woningzoekenden en er komen steeds meer overlastmeldingen uit Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. Daarom heeft het college het tegengaan van deze verhuur als speerpunt in het coalitieakkoord opgenomen. Een aantal vormen is op dit moment wel mogelijk. Zo is een Bed & Breakfast in de kern Noordwijk op dit moment al toegestaan. Onderzocht wordt of deze regel ook voor de kernen Noordwijkerhout en de Zilk mogelijk gemaakt moet worden.

B&W willen vakantieverhuur toestaan tot maximaal 30 dagen per kalenderjaar. Zomerhuizen vallen buiten deze regeling.

3 REACTIES

  1. Als Noordwijk doen voor de woningzoekende moeten ze weer terugkeren naar het verstrekken van woonvergunningen. Je krijgt een vergunning als je zelf in het huis gaat wonen. Dus niet alles laten opkopen door huisjesmelkers.

  2. Buitengewoon verstandig, een appartementen complex aan zee is totaal ongeschikt voor huisvesten van zeer kort verblijvende toeristen merken wij dagelijks in de praktijk. De sociale samenhang gaat geheel verloren, het verloedert en het wordt ook onveilig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in