Noordwijk slaat 14 maart klimaatalarm

Noordwijk – In heel Nederland wordt op zondag 14 maart het Klimaatalarm geslagen. Ook de Klimaatcoalitie van Noordwijk doet mee en kerken luiden om 15.00 uur hun klokken.

Het is een roep om een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid door de overheid. De manifestatie in Noordwijk start om 14.00 uur op het strand bij strandafgang 21. Gezamenlijk wordt de klimaatoproep in het zand geschreven en gefilmd met een drone. “Kom zondag 14 maart naar het Noordwijkse strand met mondkapje, hark en fluit, toeter of bel”, zo luidt de oproep van de organisatoren.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Zie ook Facebook en Instagram, klimaatalarmnoordwijk. Vanwege de coronamaatregelen geldt een maximum aantal deelnemers. Aanmelden vooraf op www.klimaatmars2021.nl.

5 REACTIES

 1. Dit initiatief is Veel te laat en te Klein .
  Het is een Wereld probleem,
  Kijk maar naar de grootmachten.
  Gaan binnenkort Vechten om de grond van de Noordpool.
  Om fossiele brandstof te oogsten.
  We zijn te laat !

 2. Begin met het sluiten van de smerige hoogovens in IJmuiden,
  daar hoor ik de politiek niet over, D66, Groen links, PVDA en de Partij voor de dieren,
  die hebben altijd de mond vol van milieu !
  Als de hoogovens dicht zouden gaan is in 1 keer het milieu probleem in
  Nederland opgelost, dan kunnen de boeren blijven en kan er weer zonder
  beperking gebouwd worden, dit is pas op televisie geweest in de Hofbar op
  Ned. 2 .

 3. Misschien een idee dat gemeente zich druk gaat maken om dingen die je wel kunt veranderen ipv van achter die klimaat polonaise aan te lopen . Stop met deugen en ga wat doen …..

  • Eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid door de overheid? Over uitvoering van dit beleid, zijn de meningen nogal verdeeld! Biomassa geen biomassa, windmolenparken, zonnepanelenparken, gasloos wonen etcetera. maw bijna geen draagvlak onder de bewoners van dit land door kostenplaatje en teveel zgn “deskundigen” waarbij kernenergie en gedwongen geboortebeperking, in delen van deze wereld, niet genoemd mag worden,en tenslotte minder vlees eten bepaal ik zelf wel! Maar ja wij gaan een wereldwijd probleem in Nederland weer eens met z’n allen oplossen.

 4. Deze mensen die tegen de hoogovens zijn rijden in een auto gaan met het vliegtuig op vacantie en hebben een open haard .Wij hier alles opdoeken en in Afrika en andere lande n daar gaan alle afgedankte diesels naar toe .Als je de grens over gaat naar onze zuiderburen daar steken ze alles nog in de fik .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in