Noordwijk – Veel inwoners visten net  achter het net, toen ze met het project ‘Winst uit je woning’ een cheque van 70 euro wilden verzilveren om hiervoor LED-lampen te kunnen kopen.

Kort voordat het budget op was, ontvingen bijna alle huiseigenaren een brief, dat ze met de code in die brief voor 70 euro aan LED-lampen konden bestellen. Waarbij wel gesteld werd, dat deze actie loopt, totdat al het geld is vergeven. Maar vrijwel direct nadat de brief verstuurd was, bleek het subsidieplafond al bereikt te zijn.

Raadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) geeft aan, dat heel veel huiseigenaren hierdoor teleurgesteld zijn. Hij vraagt het college van burgemeester en wethouders wanneer er een nieuwe mogelijkheid komt om die waardebonnen alsnog te verzilveren. Of dit ook zal gebeuren is nog maar zeer de vraag, omdat het hier gaat om een actie met geld van de Rijksoverheid om huiseigenaren bij te staan met duurzame aankopen. Wel zijn er plannen vanuit de Rijksoverheid om ditzelfde te doen voor huurders.

Inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen visten na een paar dagen ook achter het net. Toen de gemeenten in januari een hernieuwd aanbod stuurden, werd er zo massaal op gereageerd dat het budget binnen twee dagen op was.

3 REACTIES

  1. Vraag me af of er budget voor Noordwijk was gereserveerd of landelijk. Het klinkt een beetje alsof Noordwijk te laat deze brieven heeft gestuurd (terwijl de actie al open stond) en hierdoor bijna iedereen achter het net vist.

  2. Deze actie liep al vanaf april 2020 -1 maart 2021. Bij aanvang van de actie ‘Winst uit je woning-Noordwijk’ zat er €160.769,- in de pot.
    Alle brievenbussen van huiseigenaren in onze gemeente hebben in juni ’20 een brief ontvangen, inclusief een kortingscode. Daar werd niet heel veel mee gedaan, vandaar dat er na een aantal maanden (najaar 2020) nog een brief is verstuurd ter herinnering.
    Toen ik mijn aankopen deed, met een maximum van €70,- , was er nog aardig wat geld beschikbaar. Steeds werd gemeld OP=OP. Kennelijk zijn onze inwoners niet erg snel met dit soort acties…..
    Medio januari zat er nog €107,000,- in de Noordwijkse pot.Het versturen van deze vouchers was een ‘laatste redmiddel’ om de Noordwijkers te laten verduurzamen. Dat het ineens hard liep met deze bonnenactie kan ik me voorstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in