Elk puntje telt ook in een derby!

Noordwijk – Gastheer Noordwijk ontving het 100-jarige Quick Boys op sportpark Duinwetering voor hun 80ste onderlinge duel wat uiteindelijk een 1-1- eindstand opleverde.

Trainer Zethof van Noordwijk had weer een basisplaats ingeruimd voor Westdijk, maar het was Quick Boys wat van meet af aan duidelijk maakte dat ze waren gekomen voor de winst. Noordwijk was in de openingsfase zichzelf niet en het was dan ook niet verrassend dat Quick Boys na een fraaie actie van Bekooy op 0-1 kwam. Bij Noordwijk liepen de aanvallen stroef, ook omdat Quick Boys vroeg druk zetten, het gevaar van Noordwijk-zijde kwam in de eerste helft voornamelijk bij voorzetten waarbij de mee opgekomen Rietveld goed vrijkwam, maar zijn kopballen waren niet goed genoeg. Quick Boys kreeg in de eerste helft ook nog kansen en kon als morele winnaar de rust in gaan.

Na rust ging Noordwijk wat meer power voetbal spelen en hierdoor kantelde de wedstrijd, Quick Boys moest zich meer laten inzakken en ging op de counter spelen. Noordwijk maakte de gelijkmaker door een prima pass van Rietveld op Van Staveren en die rondde bekwaam af en liet doelman vd Helm kansloos. Na deze 1-1 was het alsof beide ploegen op twee gedachten hinkten, want gaan we voor de 3 punten of is 1 puntje ook een goed resultaat in een derby?  Er werden nog wel pogingen gedaan om te scoren maar de 1-1 bleek ook de eindstand. Noordwijk blijft door dit puntje de nummer 10 op de ranglijst, terwijl Quick Boys ondanks dit puntje op een promotie/degradatie plek terecht is gekomen.

Noordwijk gaat volgende zaterdag op bezoek bij Excelsior Maassluis, waarmee het nog een appeltje te schillen heeft, vanwege de eerdere thuisnederlaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in