Noordwijk – Gemeente Noordwijk houdt een proef met het meten van fietsen langs de Herenweg in Noordwijk.

Op het fietspad langs de Herenweg ter hoogte van nummer 100 hangt een fietsteller. Het apparaat meet fietsgegevens als snelheid, richting, tijdstip en de aantallen voertuigen die passeren. De proef is op donderdag 22 juli gestart en duurt 8 weken. De fietsteller verzamelt geen privacygevoelige informatie. Hij kan niet registreren wie met welke snelheden over het fietspad rijdt.

Noordwijk gaat de meetgegevens gebruiken bij de ontwikkeling van het fietsplan of bij de ontwikkeling van doorfietsroutes. Op deze manier werkt de gemeente aan veiliger fietsverkeer en een betere doorstroming. Dat is belangrijk omdat het aantal fietsers de afgelopen jaren sterk is toegenomen.

7 REACTIES

 1. Hier heb je toch geen meting voor nodig. Als je je ogen open houd op het fiets pad zie je vanzelf dat deze niet meer op het huidige gebruik zijn ingesteld, Te denken valt aan elec. steps ,elec scooters, gewone fietsen, elec fietsen, scootmobielen en vooral die”” sportieve racefietsers”” die denken dat het hele fietspad voor hun bestemd is. Dus gemeente hou dit zondegeld in de knip. Ga de fietspaden versneld verbreden maar maak ook duidelijk dat er b.v. een max. snelheid van 15 km op het fietspad geld. Want door bepaalde groepen die gebruik maken op het fietspad ligt de max snelheid wel heel erg hoog!!

  • Een max snelheid kan alleen landelijk politiek worden bepaald, een menselijk lichaam herft echter geen max bepaalde constructiesnelheid zoals brommers.. geniet gewoon want over een aantal jaren zul je terugverlangen naar al deze ‘drukte’ die we nu nog kennen.. het wordt nog veel erger.

 2. Om het fietspad veiliger te maken voor fietsers,hoef je geen dure telling te houden.Maar geef ze voorrang bij de uitrit van het Vinkenveld.Daar is het levens gevaarlijk.

 3. Het zou beter zijn als ze de fiets paden ook eens het over groeiende gras aan de zijkanten eens weg zouden halen en de taken die over al over de fietspaden hangen .En wat gaan we doen met de scooters die met 60 km per uur over de fietspaden rijden en de pizza bezorgers die nog harder rijden .Hellemaal niks .Sinds er niet meer gecontroleerd wordt want de Politie heeft het te druk is het ene rees baan geworden .

 4. Het fietspad kruising Tolhoren-Herenweg wordt na de zomer voorrang gemaakt. Veel inwoners van het Vinkeveld (zonder n…) geven fietsers etc. al sowieso voorrang omdat men weet dat dit een gevaarlijke kruising is en omdat veel gebruikers van het fietspad al voorrang “nemen”.
  Nog even geduld dus.
  Kijk op https://www.wijkverenigingvinkeveld.nl/nieuws/2020/ondertekening-overeenkomst-veilig-en-duurzaam-onderweg-in-het-vinkeveld
  voor nog meer verkeersmaatregelen in het Vinkeveld.
  Martin Bruchner
  Voorzitter Wijkvereniging Vinkeveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in