foto PB

Noordwijk – De gemeenten Noordwijk en Teylingen staan in de top 5 van gemeenten in Zuid-Holland met de grootste stijging van het aantal verkeersongevallen.

Vorig jaar nam het aantal ongelukken in Noordwijk toe met 25,3%, in Teylingen was dat 23,2%. Daarmee staan de gemeenten op de vierde en vijfde plaats. Koploper in het lijstje is Krimpen aan den IJssel, waar het aantal verkeersongelukken in 2021 steeg met 37,7%.

Vorig jaar werden in Zuid-Holland bijna 30.000 verkeersongevallen gemeld. Dit komt neer op ruim een kwart van alle ongelukken in heel Nederland. Vooral in Rotterdam, Den Haag en Leiden was het oppassen geblazen: hier werd het grootste aantal verkeersongevallen gemeld. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente data van Rijkswaterstaat.

 

6 REACTIES

  1. Causaal verband met het geven van voorrang aan fietsers op de rotondes? Het aantal fietsers dat zonder te kijken oversteekt is schrikbarend. Een automobilist kan altijd iets over het hoofd zien als er constant van meerdere kanten verkeer komt. Zeker met al die snelle elektrische fietsen, scooters, en wielrenners.

  2. Belangrijk om te weten wat voor soort ongevallen er geregistreerd zijn en te zien waardoor de stijging veroorzaakt wordt. Fietsers? Rotondes? Binnen de bebouwde kom? Welke wegen? De Fietsersbond Noordwijk gaat in het reguliere overleg met de gemeente vragen of de cijfers verduidelijkt kunnen worden. Ongetwijfeld zullen er ook ongevallen plaatsvinden die niet geregistreerd zijn. Verkeersonveilige punten kunnen gemeld worden bij de Fietsersbond via [email protected]. Wij zullen het dan meenemen in ons overleg met de gemeente.

  3. Vinden jullie dat gek fietsers die de handen niet uitsteken scooters Die met zestig km per uur door het dorp scheuren en dan niet te vergeten de auto’s die in het hele dorp te hard rijden .En dan die pizza bezorger die gaan helemaal los .Waar is mnr agent met zijn lezer sinds jaren niet meer gezien .
    Alle in en uitval wegen in Noordwijk zijn rees banen geworden .En dan die dode hoeken Wilhelmina straat Heiligegeestweg waar geen automobilist kijkt naar rechts.En er zijn nog zat punten voor verbetering vatbaar .

  4. Zijn er bij het gemeentehuis nieuwe parkeerplaatsen bij gekomen waar eerst de paaltjes stonden .Nu is het zo dat wat eerst de stoep was nu auto’s mogen parkeren of de bocht afsnijden als je om Jeroen heen loopt . Ik weet wel de ambtenaren moesten tever lopen om hun auto kwijt te raken .Dus zet hem maar op de stoep hier ontstaan ook gevaarlijke situaties de automobilist weet niet meer wat de rijbaan is en de voetganger niet waar de stoep is los dat ook maar eens op. Of is het ook gedaan om de Digros ruim baan te geven want die rijden af en aan op de stoep voor Jeroen kunnen ze makkelijker achteruit naar binnen nu al die palen weg zijn .Of was dit ook de bedoeling .Het op dat kruispunt levensgevaarlijk .Bedankt wanneer komt er eens een echt verkeerscirculatie plan .Wat de problemen en de veiligheid tengoede komt dat wordt toch de derde .Kost wat maar we krijgen niks .

  5. Van 1 ongeval naar 2 is een stijging van 100%, terwijl er in werkelijkheid slechts 1 ongeval bij is gekomen. Van 100 ongevallen naar 101 is een stijging van 1%. Maar ook in dit geval is er slechts 1 ongeval bijgekomen.
    Daarom is het beter de werkelijke getallen van hiervoor en nu weer te geven, daar heb je veel meer aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in