Foto PB

Noordwijk – Een wheelie op de Van der Mortelstraat of het gas flink open op de Northgodreef. Als je aan een doorgaande weg in Noordwijk woont, ken je het geluid van brullende motoren, vaak verzameld in een grote groep. Inwoners schreven de gemeente Noordwijk al aan, een bewoonster van Groot Hoogwaak doet zelfs haar gehoorapparaat uit, maar oplossingen zijn er nog niet. Burgemeester Wendy Verkleij erkent dat het een probleem is, maar dat het lastig is om het aan te pakken. Noordwijk is niet de enige kustgemeente die er last van heeft en daarom hebben deze gemeenten de minister aangeschreven met de vraag of hij ze wil voorzien van handvatten om het probleem aan te pakken.

13 REACTIES

 1. Die handvatten heeft de wetgever al, asociaal rijgedrag gewoon bekeuren en overmatige geluids produktie (ook bij auto’s) aanhouden controleren en een Wok. Vind men echt niet leuk. Voor de rest is het nodig dat we uit onze klaagstand komen, het zijn maar een paar malloten die het verpesten voor de rest die net als ik motor rijden met de legale standaard uitlaat en geen behoefte voelen om nodeloos op te vallen

 2. Onze minister is wel een enorme motorfan! Recentelijk nog heeft ze opgeroepen om het motorverkeer aan te moedigen om zo files tegen te gaan.

 3. Verplicht een Chip in plaatsen en sensoren in onopvallende plaatsen zetten bij begin en eind dorp.
  Weet je hoeveel en hoe lang er gereden wordt en camera aan gebouw of stellages.
  Is het zo afgelopen.
  Fijne Zomer !

 4. Als ik met zo’n uitlaat rij met mijn auto wordt ik binnen de kortste keer van de weg gehaald woon in de Raadhuis straat expres die gas hendel open en dan die auto’s met die knallende uit laten het zijn nog ook allemaal over jarige pubers .Waar is de politie hier in Noordwijk dan .Als er wat op het strand is dan zijn er zat politie agenten .Maar als je zo het nieuws leest krijgt het vullis aardig de overhand in Nederland.Ze hebben overal wetten voor maar gehandhaaft wordt er niet nog meer bezuinigen .

 5. Als ik met zo’n uitlaat rij met mijn auto wordt ik binnen de kortste keer van de weg gehaald woon in de Raadhuis straat expres die gas hendel open en dan die auto’s met die knallende uit laten het zijn nog ook allemaal over jarige pubers .Waar is de politie hier in Noordwijk dan .Als er wat op het strand is dan zijn er zat politie agenten .Maar als je zo het nieuws leest krijgt het vullis aardig de overhand in Nederland.Ze hebben overal wetten voor maar gehandhaaft wordt er niet nog meer bezuinigen .

 6. If the noice decibel from the motorcycle is above the legally allowed decibel level give them a ticket and so many days to bring the noice level from the motorcycle back to the level which is legally allowed!!
  If there is a seccond violation seize the motorcycle and have it destroyed.

  • ruwe vertaling : Gewoon bekeuren bij verkeerde uitlaat + verplichting fiets te tonen met originele uitlaat. Bij 3 overtredingen, fiets verbeurt verklaren en vernietigen.

 7. In Teylingen wonen ook motor liefhebbers die graag de omgeving ‘meenemen’ wanneer zij op hun motor passeren. Even stoer doen! Of de medebewoners hier dan last van hebben in natuurlijk niet hun probleempje….

 8. Joh, wat een morraalridders weer. Waar hebben we het over. De truckrun (overlast van claxon’s) Er vliegt een heli over ( wat is er aan de hand?) Een heli met zieke kinderen ( ongehoord) Een voertuig met “teveel lawaai (asociaal) En dan al die mensen die een ander wel even de “wacht” aan zeggen. Om te kotsen. Get a life.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in