foto PB

Noordwijk – Het gemeentebestuur gaat de komende jaren proberen om inwoners een gelukkiger leven te geven. Samen met welzijnsorganisaties worden 25 projecten en activiteiten opgezet om dit te bereiken. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de commissie Welzijn.

Naast het verminderen van eenzaamheid, het realiseren van buurthuizen en het verbinden van generaties kan dan ook gedacht worden aan het verminderen van drempels voor de (mentale) gezondheid. Ook het realiseren van ‘geluksplekken’, het tegengaan van laaggeletterdheid en mantelzorgondersteuning vallen onder de 25 projecten.

Het idee is, dat de welzijnsorganisaties het werk uitvoeren en de gemeente de regie houdt, zo gaf wethouder Dennis Salman aan.

6 REACTIES

  1. Laat de gemeente nu alleen maar zorgen dat de beoogde welzijnsorganisaties genoeg geld krijgen om (25) projecten op te zetten en zich verder niet bemoeien met de uitvoering van e.e.a. De organisaties hebben de professionaliteit in huis en zijn ook capabel genoeg om samen de regie in handen te houden. Me dunkt dat de gemeente nu al handen en tijd tekort komt om alle belangrijke en moeilijke zaken in de gemeente goed uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in