Noordwijk – De gemeente Noordwijk wil nog twee jaar sociale en mentale gezondheids-cursussen blijven bieden aan inwoners om hun veerkracht te vergroten. Het college van B&W wil deze cursussen vooral onder de aandacht van jongeren brengen zodat ze minder stress en negatieve gedachten ervaren die het gevolg zijn van de coronacrisis. Begin 2023 zal de gemeenteraad beslissen of het jaarlijkse budget van 115.000 euro, afkomstig uit het overgebleven corona steunpakket, ter beschikking wordt gesteld voor voortzetting in 2023 en 2024.

Volgens wethouder Dennis Salman is het een probleem dat deze welzijnscursussen vrijwel onbekend zijn onder de jongere doelgroep. Terwijl mentale problemen onder scholieren in de afgelopen vier jaar flink zijn toegenomen, zo blijkt uit een onderzoek van het RIVM en het Trimbos instituut. Vooral meisjes tussen de 12 en 18 zijn achteruit gegaan in hun gezondheidstoestand.

De cursussen worden aangeboden voor een lage prijs om de gevolgen van de coronacrisis op het welzijn van inwoners te verzachten. Het doel van het programma is om inwoners beter voor te bereiden op spanning of een tegenslag. Uit een deelnemersonderzoek blijkt dat 80% van de cursisten een positief effect heeft gemerkt op zijn/haar welzijn.

4 REACTIES

  1. watt? 115000 euro weer voor een cursusje.. k heb echt t verkeerde beroep gekozen k laat me voortaan door die LUI daar inhuren als kunstenaar of yoga leraar of whatever

  2. O de jeugd heeft het zo slecht trek maar weer een tonnetje uit lekker met ze alle op een zoldertje .Nou ze kunnen hun energie wel kwijt als ze maar willen ze worden veel te veel gepeperd en in der strot gekeken .Ga lekker vakken vullen voor je zakgeld of klussen nee alles moet aangedragen worden .Wat een watjes .Straks met oud en nieuw zie je ze weer gaan met hun rugzak met vuurwerk gasten die nooit buiten komen o wat hebben we het slecht .Allemaal van die instellingen die der eigen aan het werk houden RIVM Als ze tegen mijn de hele dag zeggen wat heb je het slecht nou dan ga je je ook slecht voelen kom op zeg ze hebben alles hier in Nederland kijk eens om je heen .Ze wonen in het beste land van de wereld maak er alstublieft geen watten van .

    • de jeugd benne ook softies piet . op de bouw willen ze nieteens meer trapje op zegge doe t self maar lop3n zo weg . . ouders van nu kweken gewoon softies

  3. Nou meneer Salman als dat niet bekend is bij de jongeren dan zal het wel niet nodig zijn .Want als er een groep is die geleden heeft dan zijn het de ouderen in Noordwijk .Of ben je dat al vergeten geen bezoek mensen die hun eigen partner niet hebben kunnen begraven .Besteed daar die ton aan .Die jeugd heeft niks te klagen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in