Noordwijk – Met een investering van 1,7 miljoen euro wil het gemeentebestuur de komende jaren de detailhandel en horeca ondersteunen.

Voor dit geld wordt onder meer een projectleider ingehuurd, die ervoor moet zorgen dat verschillende partijen (het gouden vierkant) met elkaar samenwerken om de aantrekkingskracht van de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk te vergroten. Dit gouden vierkant bestaat uit winkeliers, vastgoedeigenaren, horeca en het gemeentebestuur.

De komende jaren moeten er alleen nieuwe winkels binnen de winkelcentra komen. Noordwijkerhout moet met haar speciaalzaken aantrekkelijker worden voor dagrecreanten en De Zilk moet een toeristenmagneet worden, zodat recreanten die nu het dorp passeren blijven hangen in het dorp. Als dat enorm succesvol wordt, dan kan zelfs de invoering van een blauwe zone overwogen worden, aldus wethouder Roberto ter Hark.

11 REACTIES

 1. Een project leider voor een paar ton moeten wij de belasting betaler de horeca onder steunen het moet toch niet gekker worden hier in Noordwijk ieder een in Nederland moet zijn eigen broek ophalen
  Dit is echt van de zotten .Mnr ter Hark is het in u bol geschoten maar het is makkelijk geld van de bewoners uitgeven we gooien de OZB gewoon om hoog .Het wordt hoog tijd voor nieuwe verkiezingen .

 2. Wel ja we huren gewoon weer een externe projectleider in, a raison van uurtje(s)/factuurtje(s) als je dan toch het wiel weer wilt uitvinden, maak dan gebruik van de aanwezige kennis die al ruimschoots aanwezig is.
  Meer winkels en horeca??, zorg eerst maar dat de panden die gesloten zijn, eerst weer verhuurd worden! Anders is het “dweilen met de kraan open” Leegstand =verpaupering! (Dit advies is gratis!)

 3. 1.7 miljoen. Het ligt aan de creativiteit van de ondernemer of deze genoeg klanten trekt. Genoeg goedkope parkeerplaatsen is het enige wat de gemeente hoeft te faciliteren.

 4. Bodemloze put. Dit soort onderzoeken is al meerdere keren gedaan met 0 effect. Nutteloze retailmanagers en dure rapportjes met voorspelbare conclusies. Meer diversificatie, hogere kwaliteit winkelaanbod, betere parkeergelegenheid, bla, bla, bla.

 5. Wij moeten toch ook onze eigen broek op halen.Dit is toch niet waar 1,7 miljoen hoe komen ze er bij geld voor een schelft is er niet maar wel voor een paar koegen waar je de narigheid mee in huis haalt .Een Schelft waar een heel dorp van geniet kan niet nee al het geld gaat naar een select groepje .wat een bestuur.Vast goed eigenaren ?……?….???
  Laat ons niet lachen .

 6. Onlangs opende een ondernemer een nieuwe viszaak aan de dorpsstraat in Noordwijkerhout. Met verbazing zie ik dat de visboer die wekelijks op de Brink staat, er nog gewoon is. Als je deze ondernemer wilt houden en helpen, trek je die vergunning voor die visboer op de Brink onmiddellijk in! (Ook gratis advies). Hiervoor heb je geen omhooggevallen manager nodig, maar gewoon verstand. Het lijkt erop dat het geen gouden vierkant is, maar een gouden driehoek met een zinkstuk eraan. Ik hoef vast niet te vertellen wie het zinkstuk is…

 7. De gemeente is verzot op fondsen (bodemloze putten) die door bedrijven en burgers moeten worden gevuld. Weer 1,7 miljoen door het putje weg. En een projectmanager aanstellen die eerst een jaar nodig heeft om zich in te werken en er vervolgens niks van bakt. Wat een farce.

 8. Laat de ondernemers dit maar betalen.
  En als gemeente moet je ook bij jezelf te rade gaan m.b.t. de regelneverij voor winkels, kroegen en disco’s.
  Heeft de gemeente zelf geen kwaliteit in huis om dergelijke onderzoeken uit te voeren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in