Noordwijk – De gemeenteraad moet binnenkort een besluit nemen over de Lokale Energie Strategie (LES). Hierbij gaat het om de vraag, hoe duurzame energie opgewekt kan worden en in welk tempo de huizen van het aardgas af moeten.

In 2030 moet er 11 procent minder energie worden opgewekt via vervuilende bronnen. Dit jaar nog moet de gemeenteraad daarom een Transitievisie Warmte (TVW) hebben opgesteld. In deze TVW wordt aangegeven welke vorm van verwarming, als vervanging van het aardgas, in specifieke wijken voor de hand liggen.

Alternatieve warmtebronnen, die door veel huishoudens tegelijk kunnen worden gebruikt, zijn nu nog niet beschikbaar. Onderzoeken moeten nog uitgevoerd worden waarbij er wordt gekeken naar waterstof, geothermie of een warmterotonde waarbij Noordwijkse huizen zouden worden verwarmd door restwarmte van Rotterdamse bedrijven.

5 REACTIES

  1. En moeten ze dat in Noordwijk uit zoeken dan gaat het zeker nog jaren duren laat dit aan mensen over die er verstand van hebben .

  2. Als je cv ketel het nu begeeft, wat moet je nu dan doen, een nieuwe cv ketel of
    wachten in de kou tot de gemeente eindelijk duidelijkheid geeft.

  3. Heatpipes op je dak. Kan je zelf maken.. gratis heet water. En dan aansl op (af)wasmachine en douche. Dit weet iedereen al..hoef je geen onderzoeksbureau voor te huren. Alleen een evt gezamenlijke inkoop. Tot nu toe wordt je alleen bestookt met enveloppen voor niet-afbreekbare zonnepanelen met een zooi subsidie welke in de zomer hun overcapaciteit moeten lozen en je met je nieuwe ‘slimme’ meter slechts 0.15% van terugkrijgt op de salderingsmeter.

  4. Zoals gewoonlijk wordt er weer achter de feiten aangelopen. 5 jaar geleden is er al eens geothermie ter sprake gekomen en dat is op de plank blijven liggen, in plaats van er gelijk achter aangaan. Nu maar afwachten wanneer ze eindelijk geen beginnen nu er een opsporingsvergunning hiervoor is verstrekt. Informatie ligt voor het oprapen. Boring Noordwijk 2 aan de Leeweg. Gas op 1103 mt. Warm water op TD in het Rotliegendes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in