Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – De eerste vluchtelingen uit de Oekraïne worden vrijdag in Noordwijk verwacht. Het zou gaan om 104 vluchtelingen. De gemeente Noordwijk heeft via de Koninklijke Horeca Noordwijk een beroep gedaan op ondernemers om accommodatie beschikbaar te stellen. Het zou gaan om een tijdelijke periode van 2 tot 5 weken en het uitgangspunt is dat uiterlijk vrijdag 15 april de noodopvang gereed is en de vluchtelingen daar terecht kunnen. Elke kamer, bungalow is welkom voor de noodopvang. Ondernemers die willen helpen wordt gevraagd zich te melden bij de gemeente Noordwijk.

12 REACTIES

  1. Zijn nogal wat mensen met 2e of 3e huis hier in noordwijk.. k gok dat ze die niet beschikbaar stellen .. net als al die deug bn ers paar jaar geleden..

  2. In de nieuwe tijdelijke Schelft misschien of op de vakantie parken, daar zijn er genoeg van of kamers in de grote villa’s !
    Er staan ook veel winkels leeg.

  3. Het oude hoofd gebouw van de Bavo is ook beschikbaar, wel eerst wat onderhoud nodig. Zou toch moeten lukken omdat over een week of 6 gereed te hebben.

  4. Wat denk je van het oude dpo gebouw of het xilverenkruis.beide eigendom van gemeente noordwijk.dus van ons.ook leegstaande scholen zijn geschickt

  5. Ook het oude, oude politiebureau aan de Oude Zeeweg. Planning, bouwaanvragen gaat jaren duren! Dus voor de eerstkomende 2 jaar, denk ik ook zeer geschikt.
    Aanpassing met uitbreiding van paar douches en een aantal keukenunits kan op (zeer) korte termijn, denk ik, wel gerealiseerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in