Noordwijkerhout – De publieksbalie in Noordwijkerhout blijft behouden. Dit voorstel van de raadsleden Duivenvoorde (CDA) en Meiland (NZLokaal) werd dinsdagavond aangenomen door een ruime raadsmeerderheid.

Duivenvoorde pleitte: ,,Er is in het coalitieakkoord afgesproken dat gemeentelijke dienstverlening gehandhaafd blijft vanuit de huidige twee gemeentekantoren. Het aanbieden van de gemeentelijke diensten vanuit meerdere kernen (dicht in de buurt) is klantvriendelijk, gastvrij en voor de inwoners belangrijk is.’’

De partijen vroegen het college om het volledige pakket aan gemeentelijke diensten aan te bieden vanuit het gemeentekantoor in Noordwijkerhout of een andere toegankelijke locatie in dat dorp. Burgemeester Verkleij liet weten, dat een meting had aangegeven dat in Noordwijkerhout twee klanten per uur de balie bezoeken. In Noordwijk gaat het om 16 mensen per uur. Ook kan steeds meer digitaal afgehandeld worden en de zorg voor kwetsbare groepen blijft open. ,,Het is toch geen punt om eens in de tien jaar een paspoort in Noordwijk op te halen?!’’ Een meerderheid van de raad vindt echter wel dat Noordwijkerhouters in hun eigen dorp terecht moeten kunnen voor de gemeentelijke diensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in