Noordwijkerhout – Een grote meerderheid van de gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met een fusie met Noordwijk. Alleen NZLokaal stemde tegen. Raadslid Van den Berg noemde het zelfs kiezersbedrog omdat in het coalitieakkoord staat dat Noordwijkerhout zelfstandig blijft. NZLokaal pleitte voor eerst te gaan samenwerken met Noordwijk en tijdens de verkiezingen de inwoners zich er over laten uitspreken. De overige partijen toonden zich voorstander en zij vinden dat inwoners al eerder hun mening konden geven. Volgens de PvdA zijn de inwoners niet geïnteresseerd in het onderwerp. Het CDA ziet in een kernenbeleid de oplossing om iedereen even veel aandacht te geven. Het definitieve besluit moet overigens nog op 7 juli worden genomen.

7 REACTIES

 1. NZ Lokaal doet niets anders dan kiezersbedrog: de kiezers met halve waarheden warm maken voor iets wat simpelweg niet meer financieel houdbaar is. En overigens maakt een fusie niets uit, ik ben en blijf een trotse Noordwijkerhouter!

  • NZLokaal is trouw gebleven aan het ogen verkiezingsprogramma.
   Dat is beslist ook geen halve waarheid. Andere partijen hebben juist een draai gemaakt van 180 graden.

   • NZ Lokaal vertelt niet het hele verhaal van haar plannen. Huidig ambtenarenapparaat van beide gemeenten zijn van onvoldoende kwaliteit. Dat betekent dus aanvullende budgetten voor eigen bedrijfsvoering = extra lasten. Plus het argument dat NZ Lokaal liever wacht op Bollen5 is natuurlijk een grote onzin: ook dan steken jullie liever jullie koppen in het zand en verbergen jullie voor de open wereld. Jullie beseffen niet dat menig Bollenstreeker werkt buiten de regio en gemeentegrenzen doen er niet meer toe. De dorpen blijven bestaan maar we hebben behoefte aan een sterke gemeente die zijn mannetje kan staan tegenover de grotere gemeenten om ons heen.

    • Onzin, Noordwijk is prima in staat haar mannetje te staan zonder Noordwijkerhout! Juist zonder Noordwijkerhout!
     Betreft het werken buiten de regio, dat heeft hier niets mee te maken.
     Het enige wat gebeurt met een fusie is dat op termijn het ambtelijke apparaat wordt samengevoegd. Dus banen verlies.

     • Buiten de regio werken heeft er wel degelijk mee te maken, voor deze forenzen is het van belang dat er goede verbindingen zijn wat gemeentegrenzen overstijgt.

      Het argument dat Noordwijk prima in staat is haar mannetje te staan (juist) zonder Noordwijkerhout laat ik achterwege, toont immers de arrogantie aan van een kleine groep Noortukkers. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel met elkaar willen samengaan.

      Laatste punt: gemeenten fuseren misschien maar gemeenschappen hoeven dat niet. Zie Teylingen waar je nog steeds Voorhouters, Sassenheimers en Warmonders hebt. Ik heb er vertrouwen in dat de kernen behouden blijven met een regionaal sterke, professionele en efficiënte overheid. Voor de sceptici: de eerste jaren kosten inderdaad geld, later gaat het ons geld opleveren.

 2. Een fusie maakt wel degelijk uit, want het weggezakte Noordwijkerhout kan nu profiteren van het financieel gezonde Noordwijk.
  Wij Noordwijkers worden dus gewoon een oor aangenaaid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in