Noordwijk/Noordwijkerhout – Als de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout door gaat, moet de nieuwe naam Noordwijk worden. Dat blijkt uit het herindelingsadvies van burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout. Noordwijkerhout start de raadsvergadering van 6 juli eerst met overige agendapunten. In Noordwijk begint de raadsvergadering over de fusie pas om 21.00 uur en eerst wordt het verzoek voor een referendum besproken. De besluitvorming over fusie start in beide gemeenten op hetzelfde moment. Indien beiden raden akkoord gaan met fusie wordt ingezet op herindeling per 1 januari 2019.

5 REACTIES

  1. Dat noemen ze ook wel je met huid en haar uitleveren aan het grote broertje. Onbegrijpelijk! Kies gewoon een nieuwe, voor beide gemeenten aanvaardbare naam. Zo blijft er niets van de identiteit van Noordwijkerhout over.

  2. Wat een flauwe kul. Kijk naar de gemeente Nieuwkoop. Ook daar een dorpskern met de gelijkende naam Nieuwkoop. Wie bedoelt wat en het is verwarrend. Noordwijk/Noordwijkerhout. Kies voor een andere naam dan nu gebruikt. Het kan als kernnaam gewoon blijven bestaan. Maar noemd het gemeente Bollenstreek( kunnen zich nog andere gemeenten bij aan sluiten) of gemeente Duinstreek, gemeente Zee en Zand. Maar Noordwijk? Dan verkoop je geloofsbrieven je aan de verkeerde. Ik ben en blijf Noordwijkerhouter en nimmer een Noordwijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in