Noordwijk – Noordwijkers doen te weinig aan afvalscheiding, dat bleek tijdens een politieke vergadering dinsdag. Per jaar werd 231 kilogram restafval per persoon geproduceerd. In 2025 moet dat 30 kilo zijn. In de lijst van 124 vergelijkbare plaatsen stond Noordwijk op plaats 91 wat betreft afvalscheiding. Raadsleden waren verbaasd en pessimistisch over de kans op succes. ‘Mijn vrouw scheidt elk nietje, papiertje en touwtje van een theezakje’, zei de Partij voor de Inwoners. Ook al gaat Noordwijk veel beter scheiden, de verwerking wordt duurder en daardoor zal de afvalstoffenheffing omhoog gaan.

15 REACTIES

  1. Klopt Piet en dat is aan het oude Noordwijkerhout te danken, dit wisten we al van tevoren dat dit te gebeuren stond. Hadden we bij Renewi gebleven was dit niet gebeurd. Een enkele Noordwijkse partij maakte ons hier op attent maar ja die fusie hè, geen Calimero effect, dan krijg je dit. En let maar op het volgende zijn de kosten van de Schelft met zwembad. Dat gaat hem ook niet worden voor het geplande geld, dus er zal wel weer het nodig bij moeten. Nu al begroot op €16,- per inwoner ook als je er nooit gebruik van maak, laat staan straks!!

  2. Wat, verhogen, terwijl ik al jaren roep, doe iets om afval beter te laten verlopen. Dagelijks gooid men alles in de rest containers. De gemeente zelf doet hier niets aan. De gene die wel afval sorteren worden beloond met weer een hogere rekening. Bedankt gemeente.

  3. Het Noordwijk zwembad kan al de energie niet meer betalen , alleen de toegang duurder maken , maar dan komt er niemand meer,
    Dus een zwembad in Noordwijkerhout bijbouwen is totaal zinloos.

  4. Fritzie….je doet het nou net voorkomen alsof de Noordwijkers het restafval beter scheiden dan de Noordwijkerhouters. Wat denk je dat al die tienduizenden gasten in de hotels, bars, restaurants en strandtenten van kuuroord Noordwijk produceren aan afval? En denk nou maar niet dat het afval daar netjes wordt gescheiden……Nee Fritzie…je moet met je vinger naar Noordwijk wijzen!!!

  5. Fritzie, in NWH hadden ze ook liever op dr zelf gebleven denk ik .die boulevard kost bij julie ook zat en geloof me.daar geef ik geen eurotje uit en mag toch ook mee lappen.

  6. Waarom moest een goed draaiende instantie als AFVAL LOONT worden opgeheven? Dat ‘bedrijfje’ was een stimulans voor veel mensen om bijvoorbeeld oud papier te verzamelen en er een (kleine) vergoeding voor te krijgen. Nu gooien we het in de container op het kloosterplein. Zo ook met oude electronica of frituurvet. Nu moet ik het naar Katwijk brengen en dat kost me mog benzine ook!

  7. Ze hebben bij de gemeente Noordwijk nog nooit van bezuinigingen gehoord ze hebben daar geen gaten in hun handen ze hebben geen handen .Afsluiten van de zuid die mensen staan daar niet voor niks een politie bureau kopen niet weten of ze er ooit geld voor gevangen hebben grond kopen voor woning bouw en dan niet bouwen ja zo kom je geld tekort en zo zijn er nog zat dingen die goud gekost hebben . Maar wat geeft het we halen het wel bij Noordwijkers .Zonkan ik ook een huishouden draaien .Van andermans geld .trek die riem maar eens aan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in