Noordwijk – Elke Noordwijker zet per jaar 216 kilo vuilnis op straat. In Lisse bijvoorbeeld is dat 113 kilo. Dit betekent 25 euro extra kosten voor de bewoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk, bleek tijdens een politieke vergadering. ‘Onacceptabel’ concludeerde Hans Knapp (VVD) die een berekening maakte ‘op de achterkant van een sigarendoosje’. Er moet meer en beter gescheiden worden in Noordwijk, was de open deur die vervolgens werd ingetrapt. De begroting van het Vuilafvoerbedrijf Duin en Bollenstreek (VAB) werd verder zonder zienswijze goedgekeurd.

16 REACTIES

 1. Er wordt niet of nauwelijks gecontroleerd of mensen afval goed scheiden. Boa’s mogen wat mij betreft ook boetes uitschrijven als ze bij herhaling gft- of restafvalcontainers aantreffen waarin verkeerd vuilnis is gedeponeerd. Veel mensen scheiden wel goed, maar er is een categorie mensen die hier maling aan heeft. Wie niet horen wil, moet het dan maar voelen in de portemonnee.

  • Dat wil iedereen maar jouw bak zal elke 2 weken onbeheerd buitenstaan en een onverlaat gooit er wat in.. en jij betaald de boete. Je bak op straat heb je ook de verantwoordelijkheid niet meer.

 2. Geen paniek. De nieuwe beoogde coalitiepartij PVDI gaat straks zes miljoen terughalen bij een projectontwikkelaar.

 3. Er staan regelmatig vele zakken vuil bij de ondergrondse containers als er kwamen twee boa’s voorbij ze keken er niet eens na ik weet niet wie hier na moet kijken maar kan je die zakken niet eens open maken voor een adres of zo iets .Als je ze elke keer ophaalt denken die viespeuken dat gaat lekker pak ze eens en een dikke bekeuring dan laten ze het wel .Dit red je niet om het maar weer te verhogen van het vuil op halen .

  • Moet de container weer storing hebben, of weer overvol zitten……dan heb je een probleem, om de Meerlanden dat te laten weten, ben je 3 weken bezig om überhaupt gehoor te krijgen!! Waar laat je dan je afval in een kleine flat, tijdens warme dagen??? Meenemen naar je werk en daar in de container? Werkt wel, hoort niet en doe je misschien in noodgevallen 1x in overleg, zou niet eens mogen voorkomen !!! Dus de zakken komen er naast te staan….en dat levert een kettingreactie om dan allemaal hetzelfde te doen. Probleem niet bij de inwoners neerleggen……Meerlanden zou voor betere bereikbaarheid en oplossingsgerichtheid moeten zorgen!

   • Dit is raar, ik heb Meerlanden twee maal een mailtje gestuurd omdat er bij de Schans in Noordwijk weer eens afval naast de container was neergegooid en kreeg binnen een dag reactie.

  • Beste Jan, Ook ik heb dit regelmatig geconstateerd. Het punt is dat afval NIET bestemd voor de containers aangeleverd moet worden bij de Meerlanden. Nee men is daar te beroerd voor. !~!!! Het wordt gedumpt bij de containers. Dit meer dan honderd keer gemeld bij fixi die dit dan weer adequaat opruimt maar de vervuiler wordt niet aangepakt. En daar zit het echte probleem. Dus Hans Knapp, even op de agenda zetten s.v.p. De gemeente gaat handhaven . Iedereen blij.

 4. Mensen uit lisse brengen hun papier en glas bij ons in noordwijkerhout. Kost niks he! Ga maar eens bij fossa staan.

 5. Jij gelooft zeker in sprookjes, heb nog nooit een politieke partij meegemaakt die doen wat ze zeggen, na de verkiezingen zijn ze het gewoon vergeten.

 6. Mensen die niet scheiden…zelf voor de kosten op laten draaien…ik scheid alles netjes..wij hoeven niet op te draaien voor de mensen die er lak aan hebben…

 7. Zou het misschien iets te maken kunnen hebben, met het toerisme??!! Dus het tarief moet zakelijk fors omhoog en niet zakelijk fors omlaag??!!

 8. Er is al lang en meerdere malen uit onderzoek gebleken dat ‘nascheiden’ dus scheiden op de afval verwerkingscentrale vele malen meer oplevert en efficiënter werkt.
  Daarbij staat er enkel dat de Noordwijkerhout meer afval aan de straat zet, nergens staat dat dit niet gescheiden is.
  Het artikel heeft het over de hoeveelheid, niet wel/niet scheiden, dat halen de reageerders er zelf bij.

 9. Het is toch geen wonder dat wij in Noordwijk meer afval hebben de gemeente is eens zo groot geworden . En get is geen wonder dat het diurdet wordt als je elkekeer veranderde van bedrijf dat is natuurlijk voor jullie makkelijk want wij moeten de kosten betalen zo kan ik ook een huishouden draaiende houden maar het houd een keer op .

 10. Degenen die hun zakken vullen met verhuur van een zomerhuisje op eigen terrein, wél meer afval maken maar meer betalen ho maar! 10 punten voor de politicus die hier een agendapunt van maakt. Terwijl de hardcore scheiders max 1 zak per maand vol krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in